Η Σοφία Κοκοσολάκη πέθανε ξαφνικά βυθίζοντας σε θλίψη τους δικούς της ανθρώπους αλλά και όσους τη θαύμαζαν για το σπουδαίο έργο της.

Η Σοφία Κοκοσολάκη, όπως σας ενημέρωσε το newsbeast.gr, έγινε γνωστό σήμερα 14 Οκτωβρίου ότι πέθανε με τις πρώτες πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ να αναφέρουν ότι έδωσε δίμηνη μάχη με τον καρκίνο αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Τα social media πλημμύρισαν με συγκινητικά μηνύματα αποχαιρετισμού ενώ ανάμεσα σε αυτούς που είπαν το δικό τους αντίο είναι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Λίνα Μενδώνη: Το ταλέντο και η ακτινοβολία της Σοφίας Κοκοσαλάκη τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της σχεδιάστριας μόδας Σοφίας Κοκοσαλάκη:

Είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν φεύγει από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, ένα δημιουργικό πνεύμα, μια γυναίκα δυναμική, αυτοδημιούργητη, που για μια εικοσαετία πρωταγωνίστησε στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της διεθνούς μόδας. Η Σοφία Κοκοσαλάκη, εμπνεύστηκε από την Κρήτη που λάτρευε, από τον ενδυματολογικό θησαυρό της αρχαιοελληνικής και λαϊκής παράδοσης.

Μετουσίωσε αυτές τις επιρροές, σε σύγχρονες δημιουργίες, ρούχα με πτυχώσεις και κοσμήματα, ως γλυπτά που δανείστηκαν στοιχεία της αρχαίας μικρογλυπτικής. Η Σοφία κατέκτησε τον κόσμο της μόδας, προβάλλοντας την Ελλάδα και τον διαχρονικό πολιτισμό της.

Η συμβολή της, με τον σχεδιασμό των κουστουμιών, στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, υπήρξε καθοριστική για την παγκόσμια απήχησή τους. Το ταλέντο και η ακτινοβολία της Σοφίας Κοκοσαλάκη τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς. Η απουσία της θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους φίλους της.

Εύα Καϊλή: Πιστεύω πως πάντα ξανασυναντάμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, αγαπημένη φίλη μας

Με μία ανάρτηση στο Instagram αποχαιρέτησε και η Εύα Καϊλή τη φίλη της Σοφία Κοκοσολάκη. «Μας έκανε πάντα μόνο περήφανους ως Έλληνες, όπου βρισκόταν έφερνε φως, ό,τι ακουμπούσε το έκανε ξεχωριστά όμορφο με την δημιουργικότητα και την αισθητική της, κάθε της συμβουλή ήταν καλοσυνάτη και πολύτιμη.

Αυτή η μάχη ήταν άνιση και άδικη για μια σπάνια και χαρισματική γυναίκα, και για όλους κοντά της.

Υποθέτω πως θα ήθελε πλέον να πω κάτι, αν και δεν βρίσκω εύκολα λόγια. Υγ. Πιστεύω πως πάντα ξανασυναντάμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, αγαπημένη φίλη μας» ανέφερε στο post της.

«Κατάφερες να σε ζηλέψουν αρκετοί, να σε αντιγράψουν πολλοί και να σε θαυμάσουν όλοι»

Το δικό του αντίο στη Σοφία Κοκοσολάκη είπε και ο σχεδιαστής κοσμημάτων Νικόλαος Παπαζήσης. «2005 Ερώτηση σε σχολή μόδας: “Πείτε μου έναν σχεδιαστή ή σχεδιάστρια από την Ελλάδα με επιτυχημένη παρουσία στο εξωτερικό” η μόνη απάντηση που είχε δοθεί… Sofia Kokosalaki… R.I.P. Sofia… Κατάφερες να σε ζηλέψουν αρκετοί, να σε αντιγράψουν πολλοί και να σε θαυμάσουν όλοι!» ανέφερε σε post του στο facebook μαζί με μία φωτογραφία της σχεδιάστριας.