Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και η Ελληνογερμανική Αγωγή διοργανώνουν τον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, καλούνται να κατασκευάσουν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και να καταγράψουν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση, μαζί με φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, ο οποίος άρχισε να «τρέχει» την 1η Μαρτίου, πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στη διεύθυνση http://bit.ly/2jeirPh ή να την αποστείλουν ηλεκτρονικά με email στο [email protected].

Ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Schools Study Earthquakes» και του ευρωπαϊκού έργου «Ark of Inquiry». Οι σχολικές ομάδες πρέπει να υποβάλουν μέχρι την 15η Απριλίου την εργασία τους προς αξιολόγηση από επιτροπή επιστημόνων και εκπαιδευτικών, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι σεισμολόγοι δρ Γ.Χουλιάρας και δρ Γ.Δρακάτος.

Θα επιλεγούν οι δέκα καλύτερες εργασίες και θα βραβευθούν σε εκδήλωση στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στις 5 Μαΐου. Τα κόστη μετακίνησης και διαμονής των ομάδων θα καλυφθούν από τα δύο ευρωπαϊκά προγράμματα.