Ο Αντώνης Βαρδής λίγο πριν το θάνατό του είχε εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει την κοινωνική κουζίνα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, «Άλλος Άνθρωπος». Μάλιστα, μετά το θάνατό του, η οικογένειά του είχε ζητήσει αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στον «Άλλο Άνθρωπο».

Ο γιος του Αντώνη Βαρδή, Γιάννης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και αναφέρθηκε στην επαφή που είχε όλα αυτά τα χρόνια με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. Ο μουσικοσυνθέτης τόνισε ότι το χρηματικό κομμάτι που αφορούσε στην κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» το χειριζόταν η σύντροφος του πατέρα του, Φιλοθέη Μωβ.

Αρχικά, ανέφερε: «Όταν πιστεύεις σε μια προσπάθεια και έναν άνθρωπο, δεν ξέρεις τι άνθρωπος μπορεί να προκύψει αυτός στην πορεία. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βοηθήσει, από την αρχή, την πολλή αρχή. Δεν ξέρω αν ο πατέρας μου είχε δώσει λεφτά, αλλά ακόμα και όταν έφυγε ο πατέρας μου, εγώ πολλές φορές έστελνα φαγητό στον “Άλλο Άνθρωπο”. Με έπαιρναν διάφορες εταιρείες από την επαρχία και έλεγαν “έχουμε έναν τόνο φακές, έναν τόνο ρύζι”, τους έστελνα κατευθείαν στον “Άλλο Άνθρωπο”. Όλα πήγαιναν εκεί».

Επίσης, πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, δεν έχω άλλη επαφή και δεν ξέρω τι γινόταν όλο αυτό το φαγητό μετά. Σίγουρα είναι στενάχωρο. Λίγο αποδομείται η κοινωνία μας, τα πιστεύω μας. Ο πατέρας μου βοηθούσε όσο ήταν υγιής βοηθούσε από πιο πριν, εγώ άρχισα στην πορεία να βοηθάω. Χρήματα δεν βάλαμε ποτέ. Δεν ξέρω τι είδους βοήθεια πρόσφερε ο πατέρας μου, αλλά εγώ ότι βοήθεια μπορούσα να προσφέρω, ήταν με φαγητό».

Για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο σχολίασε: «Τον έχω γνωρίσει τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, μου είχε κάνει καλή εντύπωση, όπως σε όλους νομίζω».

Τέλος, ο Γιάννης Βαρδής για το θέμα της κηδείας του πατέρα του και τα χρήματα που είχε ζητήσει να κατατεθούν στον «Άλλο Άνθρωπο» αντί για στεφάνια, είπε ότι το χρηματικό το χειριζόταν η Φιλοθέη Μωβ. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Σε αυτά να ρωτήσετε τη σύντροφο του πατέρα μου, γιατί αυτή διαχειριζόταν το κομμάτι αυτό. Είχαμε πάρει μια κοινή απόφαση, να γίνει αυτή η κίνηση για τον “Άλλο Άνθρωπο”, αλλά ναι, δεν το διαχειριζόμουν εγώ».

Μωβ: «Αυτό που συμβαίνει με τον Πολυχρονόπουλο είναι ανθρωποφαγία, τσουβαλοποίηση»

Η χήρα του Αντώνη Βαρδή, Φιλοθέη Μωβ, από την πλευρά της στηρίζει τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο τονίζοντας πως «Αυτό που συμβαίνει με τον Κ. Πολυχρονόπουλο είναι ανθρωποφαγία, τσουβαλοποίηση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «T-Live», η Φιλοθέη Μωβ, μετά το θάνατο του Αντώνη Βαρδή, και συγκεκριμένα μετά το 40ημερο μνημόσυνό του, πήρε την απόφαση κάθε Τρίτη να μαγειρεύει στην Πλατεία στο Μοναστηράκι για λογαριασμό της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» ώστε να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Τ-Live» και στη δημοσιογράφο Μάρω Κανελλάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μαγείρευε εδώ ο Κωνσταντίνος ο Πολυχρονόπουλος, ο “Άλλος Άνθρωπος”. Ζήτησα η Τρίτη να ανήκει σε μας, δηλαδή σε μια ομάδα τεσσάρων ατόμων που είμασταν τότε, και τώρα είμαστε περίπου 44».

Παρά τις αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο που έρχονται στο φως, η Φιλοθέη Μωβ στέκεται στο πλευρό του.

«Ανθρωποφαγία. Τσουβαλοποίηση. Βγαίνουν και λένε διάφορα. Κρίμα. Όλη αυτή η υπόθεση έχει πλήξει την αλληλεγγύη. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει χιλιάδες και εκατομμύρια μερίδες φαγητού» ανέφερε η κ. Μωβ ενώ σε ότι αφορά τον αριθμό λογαριασμού του «Άλλου Ανθρώπου» απάντησε πως: «Ναι, γιατί ήταν πάρα πολλές οι μερίδες. Δεν βγαίνει διαφορετικά. Μόνο τα μπολάκια που είναι ένα πάγιο έξοδο, θέλουμε 140 ευρώ. Πώς θα βγουν όταν κάνεις τις τριπλάσιες μερίδες; Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω όσα λέγονται για τον Πολυχρονόπουλο. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα δει τι γίνεται και θα κρίνει. Ξέρω το έργο που έχει προσφέρει. Αυτοί που κουνάνε πολύ το δάχτυλο είναι οι πολύ καναπεδάτοι και που κοιτάνε την παρτάρα τους».

Σε ότι αφορά στην φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος να παίζει φρουτάκια, η Φιλοθέη Μωβ τόνισε πως δεν την έχει κλονίσει και πρόσθεσε: «Άκουσα εθελόντριας μαμά να του φωνάζει “Κωνσταντίνε μη με αφήσεις, δεν έχω λεφτά” και έβγαλε και της έδωσε λεφτά. Το είδα μπροστά στα μάτια μου, πριν έναν μήνα».

«Πήγαινε πάρα πολύς κόσμος και έπαιρνε τρόφιμα. Αποκλείεται να πουλούσε πράγματα» τόνισε η κ. Μωβ.