Κατά έξι βαθμίδες αναβάθμισε την Ελλάδα η S&P

Την αξιολογεί με Β- από «επιλεκτική χρεοκοπία» που ήταν προηγουμένως


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:48
18/12/2012
Κατά έξι βαθμίδες αναβάθμισε την Ελλάδα η S&P
4
loading

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε «B-» από καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default) προχώρησε χθες ο οίκος Standard and Poor's, αναθεωρώντας την προοπτικές αξιολόγησης σε σταθερές.

Σημειώνεται πως ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's είχε υποβαθμίσει στις 6 Δεκεμβρίου την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από την κατηγορία «CCC» στην οποία βρίσκονταν η χώρα, γεγονός που απέδωσε στην επαναγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Η υποβάθμιση της χώρας σε καθεστώς «selective default» ήταν αναμενόμενη καθώς η Κυβέρνηση είχε προειδοποιηθεί ήδη κατά την προπαρασκευή της επαναγοράς χρέους ότι η ανταλλαγή των νέων ελληνικών ομολόγων με ομόλογα του EFSF σε τιμές αισθητά χαμηλότερες της ονομαστικής αξίας των ομολόγων μετά το PSI θα συνεπαγόταν «αναξιοπαθή» (distressed) ανταλλαγή χρέους.

Ωστόσο, αν και αναμενόταν ότι μόλις ολοκληρωθεί η επαναγορά η S&P θα αναβάθμιζε ξανά την αξιολόγησή της Ελλάδας σε «CCC» ο οίκος έδωσε καλύτερο βαθμό στη χώρα μας δίνοντας στα ελληνικά ομολόγα αξιολόγηση «B-».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Joker

  Ένα είναι το σίγουρο...είτε η Ελλαδίτσα μας παίρνει τη κατηφόρα είτε την ανηφόρα αυτό είναι κατευθυνόμενο και εξυπηρετεί εγχώρια αλλά κυρίως "αλλοδαπά" συμφέροντααααααα

 2. avatar Bad Luck Greek

  Αναμένω σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

 3. avatar Karkan

  Δεν υπαρχει περιπτωση ...καποιο λακο ειχει η φαβα

  1. avatar jjohn

   απλό είναι..
   βρήκαν προφανώς τρόπο να βγάλουν περισσότερα χρήματα με αυτόν τον τρόπο.
   πρώτα τα παίρνανε γιατί υπολογίζανε ότι θα χρεοκοπήσουμε.
   τώρα τα παίρνουν από αυτούς που υπολογίζουν ακόμα ότι θα χρεοκοπήσουμε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει