Το νέο Kia Niro έχει σχεδιαστεί σε λευκό χαρτί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του σύγχρονου οδηγού και ταυτόχρονα να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα κόμπακτ crossover μοντέλο που διατίθεται με τρία εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης, με ευρύχωρο εσωτερικό (κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά), και την τεχνολογία σχεδιασμένη για να βελτιώσει την οδηγική αίσθηση.

Οι πλήρως υβριδικές (HEV) και plug-in υβριδικές (PHEV) εκδόσεις του Niro εφοδιάζονται με τον αποδοτικό βενζινοκινητήρα Smart stream 1,6 λίτρων GDI, ενώ το πλήρως ηλεκτρικό Niro EV προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 460 χιλιομέτρων (WLTP).

Το Niro χρησιμοποιεί την 3ης γενιάς πλατφόρμα «K» της Kia, η οποία σχεδιάστηκε από την αρχή για να υποστηρίζει ένα συνδυασμό εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης και παράλληλα να παρέχει υψηλά επίπεδα στρεπτικής ακαμψίας. Οι μηχανικοί έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο αυτά τα προηγμένα συστήματα, ρυθμίζοντας τα συστήματα ανάρτησης και διεύθυνσης για να προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης καθώς και μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Με μήκος 4.420 χιλιοστά, πλάτος στα 1.825 χλστ., ύψος έως 1.570 χλστ. και με μεταξόνιο 2.720 χλστ., ο σχεδιασμός του νέου Niro προσφέρει ιδανικές αναλογίες καμπίνας και βελτιωμένη χωρητικότητα αποθήκευσης.

Το νέο Niro είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, με τις ευρωπαϊκές παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 33.490 ευρώ για τα HEV, 41.290 ευρώ για τα PHEV και 45.790 ευρώ για τα EV.