Η Porsche αποτελεί μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας κατασκευάσει κατά καιρούς κάποια από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι η βιομηχανία που ίδρυσε πριν από 87 χρόνια (1931) ο Φέρντιναντ Πόρσε δραστηριοποιείται και σε έναν τομέα που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη βασική της ενασχόληση: την παραγωγή μελιού!

Σε μια έκταση 132 στρεμμάτων στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λειψία, φιλοξενούνται τρία εκατομμύρια μέλισσες που το 2017 παρήγαγαν για πρώτη φορά 400 κιλά μέλι. Στόχος είναι μέσα στα επόμενα χρόνια η παραγωγή να φτάσει και να ξεπεράσει τα 1.000 κιλά.

meliporsche

Το μέλι που παράγεται, συσκευάζεται σε γυάλινα βαζάκια και πωλείται με το όνομα Turbienchen στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του εργοστασίου.

Στα 132 στρέμματα της έκτασης εκτός από μελίσσια φιλοξενούνται επίσης ούροι (άγρια βοοειδή, είδος προς εξαφάνιση), άγρια άλογα, πόνι, πουλιά, ελάφια, λαγοί, ερπετά, αμφίβια.

Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος αειφορίας που έχει δημιουργήσει η εταιρεία και το οποίο σκοπεύει να επεκτείνει τα επόμενα χρόνια.