Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) για το 2016 με τους Thierry Neuville και Nicolas Gilsoul στο Rally Italia Sardegna.

Ο Neuville σε καταπληκτική φόρμα όλο το Σαββατοκύριακο, κατάφερε να κερδίσει το ράλι με διαφορά 24,8 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνοντας τη δεύτερη νίκη για το i20 WRC νέας γενιάς αυτή τη σεζόν και την τρίτη νίκη της ομάδας συνολικά μετά το Rallye Deutschland το 2014 και το Ράλι Αργεντινής τον περασμένο Απρίλιο.

Rally_Sardinia_Italia_IIΕπίσης, οι Dani Sordo – Marc Martí με το άλλο i20 της ομάδας, είχαν μια παρουσία χωρίς προβλήματα, κατακτώντας την τέταρτη θέση. Οι Kevin Abbring και Seb Marshall, με το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας, τερματίζοντας δεύτεροι στην Power Stage εξασφάλισαν τους πρώτους πόντους τους στο WRC.

Για τον Neuville, η νίκη είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης ομαδικής προσπάθειας και σηματοδοτεί την πρώτη του νίκη στο WRC μετά τη Γερμανία το 2014. Είναι η πιο ολοκληρωμένη απόδοση της καριέρας του κερδίζοντας εννέα ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οδηγώντας το ράλι συνεχώς από την 7η ειδική την Παρασκευή.

Rally_Sardinia_Italia_IV

Ο Sordo με την τέταρτη θέση στη Σαρδηνία, ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών του WRC με 68 πόντους, ενώ οι 12 πόντοι που κέρδισε για την ομάδα, έδωσαν στην Hyundai τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών μέχρι στιγμής.

Οι οδηγοί της Hyundai έχουν ήδη ανέβει στο βάθρο των νικητών πέντε φορές στους έξι αγώνες αυτής της χρονιάς, με δύο νίκες, γεγονός που καθιστά τη σεζόν αυτή την πιο επιτυχημένη της ομάδας στο WRC πριν ακόμη φθάσουμε στα μέσα της διοργάνωσης.

Επόμενος αγώνας το Ράλι Πολωνίας, ο 7ος γύρος του WRC, θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2016.

Τελική Κατάταξη Ράλι Σαρδηνίας

1. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) 3:35:25.8
2. J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +24.8
3. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:37.8
4. D. Sordo / M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:54.0
5. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +5:26.4
6. E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +5:59.8

Κατάταξη οδηγών του WRC 2016

S. Ogier 132 points / D. Sordo 68 / A. Mikkelsen 67 / M. Østberg 58 / H. Paddon 57 / J. M. Latvala 56 / T. Neuville 48 / O. Tanak 34 / K. Meeke 26 / E. Camilli 22

Νίκος Τσάδαρης