Σε μία σοκαριστική επίδειξη περιφρόνησης για τα μέτρα κοινωνικής απόστασης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, δεκάδες νεαροί βρέθηκαν σε πάρτι σε σπίτι του Σικάγο των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η New York Post, το πλήθος καταγράφηκε σε βίντεο που ανέβηκε στο Facebook, στο οποίο φαίνεται ότι οι συγκεντρωμένοι αγνοούν τις οδηγίες των Αρχών να μένουν μακριά ο ένας από τον άλλον για να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του ιού.

Ο άνθρωπος που ανάρτησε το υλικό, έγραψε: «Είχα τη μάσκα μου και το αντισηπτικό και ήμουν καλά».

Η δήμαρχος της πόλης έγραψε στο Twitter για το πάρτι ότι ήταν «απερίσκεπτο και απολύτως απαράδεκτο. Ενώ οι περισσότεροι πολίτες του Σικάγο κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την εξάπλωση της Covid-19, ασυλλόγιστες ενέργειες σαν και αυτή απειλούν τη δημόσια υγεία και θέτουν σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει γίνει».

Η αστυνομία τόνισε ότι γνωρίζει για την κυκλοφορία του βίντεο.

«Ενώ δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε τη φύση ή την τοποθεσία της συγκέντρωσης, θα θέκαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους την ανάγκη της κοινωνικής απόστασης» είπε ο εκπρόσωπός της.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κυβερνήτης του Ιλινόις: «Κυριολεκτικά θέτετε όσους είναι κοντά σας σε κίνδυνο. Ακόμη και τον εαυτό σας. Και κυρίως όλοι σας θέτετε σε κίνδυνο τις οικογένειες και τους φίλους σας».