Μια ομάδα μεταναστών αποπειράθηκε να δραπετεύσει από ένα κέντρο κράτησης στη Μάλτα, πυρπολώντας τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Χαλ Φαρ, κοντά στο αεροδρόμιο της Μάλτας. Οι μετανάστες έβαλαν φωτιά σε δωμάτια και αυτοκίνητα του προσωπικού, με αποτέλεσμα να πάρουν στα χέρια τους για λίγη ώρα τον έλεγχο του κέντρου.

Η εξέγερση κατεστάλη τις πρωινές ώρες της Δευτέρας μετά την επέμβαση ειδικών μονάδων της αστυνομίας της Μάλτας, όπως αναφέρει το RT.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, φαίνονται στιγμές από τα επεισόδια με αυτοκίνητα τυλιγμένα στις φλόγες και τους μετανάστες οργισμένους.

Πολλοί από τους μετανάστες που έχουν διασωθεί στη Μεσόγειο, έχουν μεταφερθεί στη Μάλτα μετά τη συμφωνία του νησιωτικού κράτους με τρεις χώρες-μέλη της ΕΕ – τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία – ως έναν «προσωρινό επείγων μηχανισμό αναδιανομής». Ωστόσο στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών που ακολούθησε δεν υπήρξε συμφωνία, με λιγότερα από τα μισά από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνούν να δεχθούν μετανάστες. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι από τους μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στη Μάλτα βρίσκονται στριμωγμένοι στο νησί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.