Δεν δίνεται η ευκαιρία σε πολλά παιδιά που μαθαίνουν κινέζικα να κάνουν εξάσκηση μιλώντας με τον ίδιο τον πρόεδρο της Κίνας. Αν είσαι παιδί του «πλανητάρχη», όμως, τότε όλα είναι πιθανά…

Η Σάσα, η εννιάχρονη κόρη του αμερικανού προέδρου, που μαθαίνει κινέζικα είχε την ευκαιρία να τα εξασκήσει μιλώντας με τον πρόεδρο της Κίνας Χου Τζιντάο, που επισκέφτηκε τις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε στη διάρκεια επίσημου δείπνου πως η κόρη του Σάσα, αν και είναι μόλις εννιά χρόνων, μαθαίνει στο σχολείο κινέζικα. «Είναι κάτω από δέκα ετών, αλλά μαθαίνει κινέζικα και ήθελε να κάνει εξάσκηση, μιλώντας με τον πρόεδρο Χου», είπε ο Ομπάμα, σύμφωνα με τον Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτή σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την Εθνική Ασφάλεια.

Η Σάσα συμμετείχε στην τελετή άφιξης του Χου Τζιντάο στον Λευκό Οίκο το πρωί της Τετάρτης μαζί με φίλους και, εικόνες που μεταδόθηκαν, την έδειξαν να κουνάει ενθουσιασμένη μια κινέζικη σημαία την ώρα που περνούσε ο πατέρας της με τον Κινέζο ομόλογό του.

Οι δύο πρόεδροι σταμάτησαν για λίγο όταν έφτασαν κοντά στην εννιάχρονη και τους φίλους της και ο πρόεδρος της Κίνας είχε μία σύντομη συνομιλία με τη Σάσα, που «πετούσε» από τη χαρά της.