Για όσες έχουν μόνιμο ραντεβού με τη nail artist τους ή βάφουν με θρησκευτική ευλάβεια τα νύχια τους κάθε δύο εβδομάδες, πιθανότατα γνωρίζετε ότι ένα φρέσκο μανικιούρ μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει την εμφάνισή σας (ακόμα και τη διάθεσή σας).

Ενώ αμέτρητες τάσεις εναλλάσσονται στο χώρο του μανικιούρ -από τα σοκολατένια νύχια μέχρι τα cool-girl aura nail art που αγαπήθηκαν από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ- κάποιες συγκεκριμένες αποχρώσεις βερνικιών θα βασιλεύουν για πάντα ως κλασικά που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Ένα χρώμα βερνικιού νυχιών που είναι όσο πιο διαχρονικό γίνεται; Το μαύρο. Αν και σύμφωνα με το NailTok, το βάψιμο των νυχιών σας σε αυτή την απόχρωση μπορεί να είναι ωφέλιμο με περισσότερους από έναν τρόπους.

Τι είναι η «θεωρία των μαύρων νυχιών»

Σύμφωνα με το Bustle, η «θεωρία των μαύρων νυχιών» έχει σχεδόν κατακτήσει το TikTok. Περί τίνος πρόκειται, λοιπόν; Η φημισμένη θεωρία υποστηρίζει ότι τα γυαλιστερά μαύρα νύχια προάγουν το αίσθημα της αυξημένης αυτοπεποίθησης. Επιπλέον, ένα σκούρο μανικιούρ λέγεται ότι κάνει τη γυναίκα που το έχει επιλέξει να φαίνεται τολμηρή ακόμα και μυστηριώδης.

Με άλλα λόγια, τα μαύρα νύχια μπορεί να είναι το μυστικό για να αξιοποιήσετε τη «σκοτεινή θηλυκή» ενέργειά σας, εξηγεί το δημοσίευμα.

Αν και η «θεωρία των μαύρων νυχιών» επικεντρώνεται στο καθαρά μαύρο μανικιούρ, αμέτρητες άλλες καλλιτεχνικές τάσεις γύρω από το μαύρο κυριαρχούν, επίσης, τη συγκεκριμένη περίοδο. Τα μαύρα μεταλλικά νύχια πρόκειται να αποτελέσουν την πιο πικάντικη τάση μανικιούρ του χειμώνα και τα μοντέρνα ασπρόμαυρα σχέδια εντοπίζονται σε όλο και περισσότερες A-listers.

Πώς εξηγείται η «θεωρία των κόκκινων νυχιών»

Αν η «θεωρία των μαύρων νυχιών» δεν σας ακούγεται καθόλου οικεία, ωστόσο, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η «θεωρία των κόκκινων νυχιών» αποτελούσε ήδη το τελευταίο διάστημα.

Ενώ τα μαύρα νύχια συνδέονται με την ανεξαρτησία και τη μυσταγωγία, τα κόκκινα νύχια λέγεται ότι είναι το μυστικό για την προσέλκυση μιας ερωτικής σχέσης. Ο πιθανός λόγος;

Η θεωρία που βασίζεται στη νοσταλγία είναι ότι τα κόκκινα νύχια θυμίζουν στους άνδρες τις γυναίκες που θαύμαζαν και αγαπούσαν μεγαλώνοντας -όπως η Πάμελα Άντερσον, η Μέριλιν Μονρόε.