Το άκουσμα του ονόματος και μόνο αυτού του προορισμού σε προϊδεάζει για κάτι διαφορετικό, ανατολίτικο και συναρπαστικό.

Η «ροζ πόλη» ή «το διαμάντι του Νότου» όπως την αποκαλούν συχνά οι κάτοικοι του Μαρόκο, το Μαρακές, θα σας συναρπάσει με τα πολύχρωμα και αρωματικά του παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τα παλάτια, τα αραβικά άλογα, τους πανύψηλους φοίνικες και φυσικά, τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια.

Για όσους αναζητούν εμπειρίες, που εκτείνονται ένα βήμα παραπέρα από τις «κλασικές», τουριστικές επιλογές, δείτε παρακάτω μερικές εναλλακτικές προτάσεις από το A Luxury Travel Blog για το Μαρακές:

Μαθήματα μαγειρικής με ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ

Ο Philippe Jourdin, Head Chef στο ξενοδοχείο Royal Palm Marrakech, έχει βραβευθεί με δύο αστέρια Michelin και δε διστάζει να μοιραστεί μερικά από τα μυστικά της μαγειρικής του.

Πιείτε το τσάι σας σε ένα χωριό Βερβερων

Σε απόσταση περίπου 45 λεπτών με το αυτοκίνητο από την πόλη του Μαρακές, ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά και στη μέση της ερήμου, μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο τσάι που θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε στη ζωή σας σε ένα χωριό Βερβερων.

Κι αν θέλετε να μάθετε ένα μυστικό: όσο πιο πολλές οι φουσκάλες, όταν ρίχνετε το τσάι από ψηλά, τόσο μεγαλύτερη ευτυχία θα έχετε.

Μυστηριακό μασάζ στη Μεδίνα

Στην «καρδιά» της παλιάς πόλης του Μαρακές, Μεδίνα, βρίσκεται το ρομαντικό, μυστηριακό, πεντάστερο ξενοδοχείο La Sultana, όπου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας και το καλύτερο μασάζ με λάδι αργκάν.