Να αποσύρει την απαίτηση 14ήμερης καραντίνας για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους στις Βαλεαρίδες Νήσους και τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας καλεί την κυβέρνηση της Βρετανίας η ένωση που εκπροσωπεί τα βρετανικά αεροδρόμια, προειδοποιώντας για μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις στον οικονομικά καταπονημένο τουριστικό τομέα.

Συνολικό ποσοστό 15% των πτήσεων που αναχώρησαν από τη Βρετανία τον περασμένο Αύγουστο είχαν ως προορισμό τα αναφερόμενα νησιά, μεταφέροντας περίπου 2,4 εκατομμύρια επιβάτες, όπως ανακοίνωσε χθες, η ένωση (Τhe Airport Operators Association -AOA).

«Η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει άμεσα για τη διεξαγωγή πτήσεων σε περιφερειακό επίπεδο, που θα επιτρέψουν τη συνέχιση των ταξιδιών σε νησιά όπως η Λανζαρότε, η Μαγιόρκα και η Τενερίφη, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων από την πανδημία COVID-19 είναι μικρότερος» σύμφωνα με την εκτελεστική διευθύντρια της ΑΟΑ Κάρεν Ντι.

Την ίδια ώρα, πάντως, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η Βρετανία υπερασπίζεται την απόφασή της να επιβάλει 14ήμερη καραντίνα σε ταξιδιώτες από την Ισπανία σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση, με όλο τον σεβασμό, διαφωνεί με την κριτική που δέχτηκε από τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, όπως δήλωσε στο BBC ο Σάιμον Κλαρκ, ο Βρετανός υφυπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαφωνεί με την εκτίμηση του Σάντσεθ ότι η επιβολή καραντίνας σε ταξιδιώτες από την Ισπανία είναι ένα δυσανάλογο μέτρο.

«Δεν συμφωνούμε με αυτή την εκτίμηση» είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας καθοδηγήθηκε από τα επιστημονικά δεδομένα και από τον ρυθμό μόλυνσης που αυξήθηκε στην Ισπανία.

«Προφανώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις ισπανικές αρχές και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο να κατορθώσουν να θέσουν υπό έλεγχο αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατό» δήλωσε.

Χθες ο Σάντσεθ δήλωσε ότι το Λονδίνο διέπραξε ένα σφάλμα επαναφέροντας την υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα επιχειρηματολογώντας ότι μεγάλο τμήμα της μεσογειακής αυτής χώρας έχει χαμηλότερο ρυθμό μόλυνσης από τον κορονοϊό σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο.