Ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι δήλωσε ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας (CAA) της Βρετανίας εν μέρει ευθύνεται για το χάος αναφορικά με τη χρεοκοπία της Thomas Cook και θα πρέπει να καταστήσει αυστηρότερες τις προϋποθέσεις αδειοδότησης για να αποτρέψει τις καταρρεύσεις εταιριών που έχουν ως αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται επιβάτες σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα. Ενώ η CAA τα έχει καταφέρει καλά προκειμένου να επαναπατρίσει εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε άλλες χώρες, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αποφευχθούν εξαρχής οι καταρρεύσεις αεροπορικών εταιριών.

«Πώς μπορείς να δίνεις άδεια στην Thomas Cook τον Απρίλιο ότι μπορεί να πετάει για ακόμα 12 μήνες και μετά να χρεοκοπεί τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι κάτι που η CAA πρέπει να αντιμετωπίσει», δήλωσε ο Ο’Λίρι σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Reuters, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ο Ο’Λίρι αναφέρθηκε και στο Brexit, λέγοντας ότι η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ δεν θα έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στη Ryanair, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ και ότι είναι μη ρεαλιστικό να έχει διαφορετική εκτίμηση.

«Εάν κοιτάξουμε αρκετά μακριά, δεν νομίζω ότι το Brexit θα έχει αντίκτυπο στις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Ο’Λίρι, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η Βρετανία και η ΕΕ θα καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία και θα διατηρηθεί η συμφωνία αερομεταφορών Open Skies.

«Νομίζω ότι το εθνικό συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου εξυπηρετείται καλύτερα με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι τρελό να φύγετε, αλλά εάν πρόκειται να αποχωρήσετε, το πρώτο που πρέπει να κάνετε την ημέρα μετά την αποχώρηση είναι να επαναδιαπραγματευθείτε μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ».