Κρίσιμες αναμένονται οι επόμενες ώρες για τη Μίλαν και την ευρωπαϊκή της συμμετοχή την προσεχή σεζόν. Άνθρωποι των «ροσονέρι» θα μεταβούν αύριο στη Νιόν της Ελβετίας, προκειμένου να έχουν συνάντηση με εκπροσώπους της UEFA, για το θέμα του Financial Fair Play, που «καίει» τον σύλλογο της Λομβαρδίας.

Οι δύο προηγούμενες προσπάθειες έπεσαν σε… τοίχο, με αποτέλεσμα η συμμετοχή στο Europa League 2018-19 να είναι αμφίβολη. Ωστόσο, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, αυτήν τη φορά η πρόταση των Ιταλών στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα είναι τέτοια, που θα δρομολογήσει θετικές εξελίξεις.

Ένας νέος ηγέτης λέγεται πως πρόκειται να φανεί στον ορίζοντα, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει και ανάλογη επένδυση στον σύλλογο. Μάλιστα, από τη Μίλαν θα καθοριστούν και συγκεκριμένα πλαίσια και χρονοδιαγράμματα, βάσει των οποίων ελπίζουν να πείσουν τους επιτελείς της UEFA ότι υπάρχει βιώσιμο πλάνο.

Το όλο πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι ο Γιόνγκχονγκ Λι μοιάζει αυτήν τη στιγμή αδύναμος να σηκώσει το πρότζεκτ των «ροσονέρι», καθώς οι υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα. Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες (με επικεφαλής τον Λι) δαπάνησαν μεγάλα ποσά το περασμένο καλοκαίρι και η αξία των περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε επίσης σημαντικά, αλλά υπάρχει αμφιβολία για το εάν μπορεί να συνεχιστεί η επένδυση.

Παράλληλα, οι «ροσονέρι» θα παρουσιάσουν και γραπτή εγγύηση από την Elliott Management, διασφαλίζοντας ότι εκείνη θα συνεχίζει να στηρίζει τον σύλλογο, ακόμη και αν ο Λι δεν είναι σε θέση να επενδύσει άλλα χρήματα.