Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα, επιστρέφει στη Βουλή εκείνη του Λοβέρδου

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητά την άδεια για δίωξη για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:19
29/08/2019
Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα, επιστρέφει στη Βουλή εκείνη του Λοβέρδου
9
loading

Στο αρχείο τέθηκε το σκέλος της έρευνας των Εισαγγελέων Διαφθοράς για τη Novartis όσον αφορά τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα την ίδια στιγμή που ζητείται η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία.

Με δύο διαφορετικές ενέργειες της η Εισαγγελία Διαφθοράς ολοκληρώνει τα τμήματα της έρευνας της που αφορούν τους δύο πρώην υπουργούς που ελέγχθηκαν για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έκλεισαν ήδη το σκέλος της έρευνας που αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την εμπλοκή του, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού, στην υπόθεση της Νοβάρτις. Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του και έτσι οι εισαγγελείς με διάταξη τους έθεσαν στο αρχείο την δικογραφία που αφορούσε τον κ. Στουρνάρα.

Αντίθετα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί μετά την αξιολόγηση των στοιχείων για τον κ Λοβέρδο, αποστέλλουν εκ νέου την δικογραφία στη Βουλή προκειμένου να δωθεί έγκριση για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Εισαγγελείς Διαφθοράς εκτιμούν ότι διαθέτουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να ασκηθεί δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Έτσι οι εισαγγελείς αποστέλλουν στη Βουλή πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει για τον κ Λοβέρδο , ζητώντας την έγκριση του Κοινοβουλίου στην άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος έχει δώσει στους Εισαγγελείς εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, τον περασμένο Μάιο. Η κλήση του πρώην υπουργού είχε σταλεί, με έγκριση και πάλι της Βουλής, μετά από καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, που υποστήριξαν ότι επί υπουργίας του κ. Λοβέρδου κυκλοφόρησαν 4 συγκεκριμένα σκευάσματα της ελεγχόμενης φαρμακοβιομηχανίας για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Ο πρώην υπουργός που είχε ζητήσει και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του αρνείται κάθε κολάσιμη εμπλοκή του στην υπόθεση. Από την αρχή δε, αναφέρεται σε σκευωρία και έχει προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος όλων των προσώπων που κατά την κρίση του είναι υπεύθυνοι για την στοχοποίηση του.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που είχαν αποστείλει στο παρελθόν οι εισαγγελείς  στη Βουλή, τα σκευάσματα αυτά ήταν:

 • Το TASIGNA 200 mg X112, εισήχθη το 2011 τρεις φορές στο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων με χοντρική τιμή που κυμαινόταν από 4.092 έως 4.210 ευρώ, ενώ η χονδρική τιμή που θα λάμβανε στην Ελλάδα με βάση τις τιμές των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών (ν.3790/2009) θα έπρεπε να ανέρχεται σε 3.362 ευρώ.
 • Το φαρμακευτικό σκεύασμα TASIGNA CAPS HARD 112X150mg. Αν και δεν συμπεριελήφθη στο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων του Απριλίου του 2012, ο τότε υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αποφάσισε να αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας, Δελτίο Τιμών Φαρμάκων με την ένδειξη «ορθή επανακοινοποίηση» στο οποίο υπήρχε το συγκεκριμένο σκεύασμα με χονδρική τιμή 3.753 ευρώ
 • Το φαρμακευτικό σκεύασμα GILENYA 0,5 mg Bt x 28, για το οποίο περιγράφονται ανατιμολογήσεις που κατέληξαν το 2012 σε χονδρική τιμή 1.920 ευρώ, αν και η τιμή με βάση τον ισχύοντα τότε νόμο έπρεπε να ανέρχεται σε 1.785 ευρώ με αποτέλεσμα να ωφεληθεί η εταιρεία.
 • Επίσης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το υπουργείο Υγείας τον Απρίλιο του 2012, δεν εξέδωσε απόφαση για την έγκριση της χρήσης φθηνότερου και ανταγωνιστικού φαρμακευτικού προϊόντος (σ.σ. το AVASTIN της εταιρείας ROCHE) σε σχέση με το φαρμακευτικό προϊόν της εταιρείας Novartis (LUCENTIS) για την πάθηση της ωχράς κηλίδας, το οποίο ήταν ακριβότερο, παράλειψη που ωφέλησε την εταιρεία Novartis.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς πλέον παραμένει ανοιχτή για τους κ.κ Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΑΝΙΦΑΓΟΙ

  ΣΑΣ ΞΑΝΑ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ???

 2. avatar Κουφός Ντίνας

  Υπάρχει σκάνδαλο; Ναι. Υπάρχουν ένοχοι; Όχι. Τι δεν καταλαβαίνεις.

 3. avatar Tes

  Ανεξάρτητη δικαιοσύνη! Δεν σας διορίζει καμία κυβέρνηση! Άντε να χαθείτε .

 4. avatar H NOVARTIS ! ΤΕΛΟΣ ! ΟΛΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ! Υπογραφη ! Νεα Δημο/ Α

  Και ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ! ΜΠΡΑΒΟ Μητσο Τακη τα Κατάφερες με την ΨΗΦΟ του ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΥ Αυτού ΛΑΟΥ που αντι να σας ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΣΑ Σας ΕΣΤΡΩΣΑΙ και ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ! ΕΛΛΗΝΑ εισαι για ΚΛΑΜΑΤΑ.......ΙΑΣΩΝ

 5. avatar Όλοι οι του μνημονίου

  Θα αθωωθουν, εδώ θα είμαστε.

 6. avatar πρώην ακροδεξιός

  Συγνώμη για το κακό που προξένησε ο Μητσοτάκης, άλλα περιμέναμε άλλα μας ήρθαν.

 7. avatar 1+1

  Τώρα τί να πει κανείς?
  Τόσα χρόνια που υπήρχε η πλειοψηφία για να γίνει παραπομπή δεν το ζήτησαν
  Τώρα που αποκλείεται να εγκριθεί απο την παρουσα Βουλή ζητα έγκριση. .
  Ή στραβος είναι ο γυαλος ή στραβά αρμενιζουμε. !
  Μια λύση υπάρχει για να μάθουμε εάν πραγματικά είναι αθώοι ή ενοχοι οι πολιτικοί μας και ακούει στο ονομα:
  Ευρωπαϊκή Δικαστική ΣΥΝΔΡΟΜΗ.

 8. avatar Ε.Α.

  Καιρός να μπουν στη φυλακή όλοι οι κλέφτες και οι μιζαδόροι που πτώχευσαν την Ελλάδα! Ήταν φώς φανάρι για το Λοβέρδο... Με τον Άδωνη γιατί καθυστερούν;

 9. avatar φροιξος

  το κρίσιμο ειναι να επιστρέψουν τα λεφτά των ασφαλισμένων!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει