Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας για τη βραδιά των εκλογών της 21ης Μαΐου, και όλα επιθυμούν να έχουν στο στούντιο τα πρωτοκλασάτα ονόματα των μεγάλων κομμάτων, ιδίως από τις επτά το απόγευμα που θα κλείσουν οι κάλπες και θα γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα του exit poll που έχουν παραγγείλει από κοινού οι σταθμοί, έως και τις δώδεκα το βράδυ που θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα.

Η «μάχη» αυτές τις ώρες δίνεται μεταξύ των παραγωγών των έκτακτων αυτών εκπομπών που προσπαθούν να κλείσουν τους καλεσμένους. Εννοείται πως όλοι θέλουν να έχουν στο πλατό τα πρόσωπα που «πουλάνε περισσότερο στο γυαλί».

Από τη Νέα Δημοκρατία τις πιο πολλές προσκλήσεις έχει λάβει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης που μετά τις επτά το απόγευμα θα περάσει… από όλα τα πανελλαδική εμβέλειας κανάλια, δηλαδή από το Mega, τον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΪ, τον Alpha, το Star και το Open TV, καθώς επίσης και από τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ, ενώ σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό του, θα τον δούμε και σε τουλάχιστον τρία από τα κανάλια τοπικής εμβέλειας που εκπέμπουν από την Αττική.

Προσκλήσεις από όλα τα κανάλια έχει δεχθεί και η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όμως θα βρίσκεται στην Κρήτη και ειδικότερα στην οικία της στα Χανιά, καθώς κατέρχεται ως υποψήφια βουλευτής στον νομό. Αυτό όμως δεν θα εμποδίσει κάποια από τα κανάλια να στείλουν συνεργείο στο σπίτι της, προκειμένου να μετέχει στη συζήτηση και στον σχολιασμό των αποτελεσμάτων από εκεί.

Ντόρα Μπακογιάννη

Προσκλήσεις από όλα τα κανάλια έχει δεχθεί και ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης που θα προσπαθήσει να μην… χαλάσει το χατίρι σε κανένα, ενώ τη λίστα των κορυφαίων ονομάτων που θέλουν ως καλεσμένους στις εκπομπές οι παραγωγή όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Θάνος Πλεύρης, Βασίλης Κικίλιας και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το πρόσωπο που επιθυμούν επίσης όλα τα κανάλια, είναι αυτό του Κώστα Ζαχαριάδη. Όπως όλα δείχνουν, ο 38χρονος πολιτικός θα περάσει από όλα τα πάνελ καθώς θεωρείται από τα άτομα που μπορούν να σταθούν καλά επικοινωνιακά εκπροσωπώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και την Έφη Αχτσιόγλου, ενώ πλειάδα προσκλήσεων έχουν δεχθεί επίσης ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Ευκλείδης και ο Τσακαλώτος.

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τέλος από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, δύο είναι τα βασικά πρόσωπα που όλοι οι τηλεοπτικοί παραγωγοί επιθυμούν: ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Κατρίνης.