Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τη ρητορική των απειλών και μετά το παραλήρημα από τη Σμύρνη για τα ελληνικά νησιά, έγραψε tweets στα ελληνικά με προκλητικές δηλώσεις και νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε τα απειλητικά μηνύματα και στα αγγλικά, αναφέροντας πως η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και καλεί την Ελλάδα να «συνετιστεί» για να μην «οδηγηθεί σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν».

Ακολουθούν τα μηνύματα του Ερντογάν στο twitter: «Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν.

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.

Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».

«Τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Στο προηγούμενο παραλήρημα του Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων ξεκαθαρίζοντας πως η κανείς δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία», αναφέρει αρχικά στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτει: «Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας».