Έχουμε συνηθίσει πλέον στις… ασυνήθιστες επιδείξεις μόδας. Πλέον τα μοντέλα δεν βρίσκονται απλά πάνω στην πασαρέλα παρουσιάζοντας τα ρούχα τους κάθε μόδιστρου αλλά φτιάχνουν ολόκληρες παραστάσεις. Ένα ιδιαίτερο fashion show παρουσίασε και την Κυριακή, στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, όπου ο οίκος Balenciaga αποφάσισε να στρώσει την πασαρέλα με… λάσπη και τα μοντέλα να περπατήσουν σε αυτή. Αυτός που άνοιξε την επίδειξη στο Parc des Expositions ήταν ο Κάνιε Γουέστ, σε μια συλλογή αφιερωμένη στον ατομικισμό, φορώντας ένα μαύρο leather σύνολο. Το μήνυμα ήταν να ψάχνεις για την αλήθεια και να είσαι προσγειωμένος.

«Αποφάσισα να μην εξηγώ πλέον τις συλλογές μου λεκτικά, αλλά να εκφράζω μια κατάσταση του μυαλού μου», ανέφερε ο σχεδιαστής του οίκου Demna Gvasalia. «Μισώ τα κουτιά και μισώ τις ταμπέλες.

Ο ατομικισμός στη μόδα υποβαθμίζεται σε ψευδοτάσεις που υπαγορεύονται από μια ανάρτηση σε «stories» ορισμένων διασημοτήτων της στιγμής», πρόσθεσε.

«Το set αυτού του show είναι μια αλληγορία για να ψάχνω για την αλήθεια και παράλληλα να είμαι προσγειωμένος. Ας αφήσουμε όλους να είναι οτιδήποτε και ας κάνουμε έρωτα, όχι πόλεμο», κατέληξε ο σχεδιαστής.