Παραλίγο τραγωδία στην παραλία Θεσσαλονίκης, όπου άλογο με άμαξα, στην οποία επέβαιναν τρία άτομα εκ των οποίων ένα παιδάκι, τρόμαξε και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα το ζώο να πνιγεί.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση των Παιδικών Χωριών SOS και είχε στηθεί ένα αερόστατο.

Τρομοκρατημένη, η νεαρή γυναίκα που επέβαινε στο παϊτόνι (άμαξα) με το αγοράκι της, το πήρε στην αγκαλιά και πήδηξε στο πλακόστρωτο, ενώ ο νεαρός φίλος της, ο οδηγός της άμαξας και το άλογο έπεσαν στη θάλασσα.

Ο νεαρός επιβάτης κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει έξω από το νερό, ενώ για τον 61χρονο οδηγό της άμαξας Γιώργο Παντελιδάκη χρειάστηκε η συνδρομή ανδρών της Πυροσβεστικής που τον ανέσυραν από τη θάλασσα.

Το αγαπημένο του άλογο που τον συντρόφευε επί δύο χρόνια, αποχαιρέτησε συγκινημένος ο Γιώργος Παντελιδάκης, ο 61χρονος που κινδύνεψε να πνιγεί όταν έπεσε με το παϊτόνι του στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το άτυχο ζώο. Ο κυρ Γιώργος, όπως τον ξέρουν όλοι όσοι κάνουν βόλτες στο πλακόστρωτο της παραλίας και τον συναντούν με την άμαξά του, επέστρεψε βιαστικά από το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς όπου του παρασχέθηκαν λίγες ώρες πριν οι πρώτες βοήθειες, προκειμένου να αποχαιρετήσει το άλογο που είχαν βγάλει από την θάλασσα άνδρες της πυροσβεστικής με τη συνδρομή δυτών και ενός γερανού. Ο κυρ Γιώργος έβγαλε τα γκέμια από τo άλογό του και το χάιδεψε για λίγο, αφήνοντας στη συνέχεια τους πυροσβέστες να το σκεπάσουν και να το απομακρύνουν, με τη βοήθεια φορτηγού, από την παραλία. Το άτυχο άλογο πάλεψε για να παραμείνει στην επιφάνεια του νερού αλλά η άμαξα με την οποία ήταν ζεμένο ήταν ιδιαίτερα βαριά και το τράβηξε στο βυθό.

Πιθανολογείται ότι το ζώο τρόμαξε από την φλόγα του αερόστατου που βρισκόταν στην παραλία, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωναν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Με ένα μικρό αντίτιμο προς όφελος του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου και της Στέγης Νέων Θεσσαλονίκης, οι συμμετέχοντες θα είχαν την ευκαιρία να μπουν στο αερόστατο και να «απογειωθούν» μέχρι το σημείο από όπου θα μπορούν να απολαύσουν την πόλη τους με ασφάλεια, καθώς το αερόστατο θα ανυψωνόταν ελεγχόμενα. Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας όμως του αερόστατου, συνέβη το περιστατικό και η εκδήλωση ματαιώθηκε για σήμερα αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο, όπως είχε προγραμματισθεί.