Σόδα, τόνικ, ανθρακούχο νερό… για πολλούς τα τρία αυτά προϊόντα θεωρούνται το ίδιο και συχνά επιλέγονται ως μια υγιεινή λύση. Η αλήθεια ωστόσο είναι διαφορετική και η σόδα και το τόνικ δεν θα πρέπει να συγχέονται με τα φυσικώς ανθρακούχα νερά. Πάμε λοιπόν να δούμε τις διαφορές με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό

Οι φυσαλίδες του προέρχονται από το διοξείδιο του άνθρακα, που του προσδίδει αυτή την ξεχωριστή υφή και γεύση. Όταν μιλάμε για φυσικώς ανθρακούχο νερό μιλάμε για ένα νερό το οποίο αναβλύζει από την γη με φυσαλιδούλες διοξειδίου του άνθρακα, λόγω υπόγειων ηφαιστείων και όχι για ένα νερό το οποίο γίνεται ανθρακούχο με τεχνητούς τρόπους στο εργοστάσιο.

Ποτήρι με νερό

Τα φυσικώς ανθρακούχα φυσικά μεταλλικά νερά εμπεριέχουν διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο κλπ) τα οποία εκλύουν μετά την πόση σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικα άλατα είναι Βασικά (αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος βοηθώντας μια πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.  

Σοδόνερο

Τα Σοδόνερα έχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή. Το διοξείδιο δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα και όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι. Είναι ένα όξινο στοιχείο και δεν αντιστέκεται την οξύτητα του γαστρικού οξέος. Τα ρεψιματάκια είναι άμεσα μετά την πόση και μας δίνουν λανθασμένα την εντύπωση μιας «χώνεψης».

Το Φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό AQUA Carpatica

Τώρα που έμαθες τη διαφορά, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό, ώστε να έχεις όλα τα οφέλη που προσφέρει χωρίς τις αρνητικές επιδράσεις των σοδόνερων. Η πρώτη σου επιλογή ακούει στο όνομα AQUA Carpatica, το αγνότερο νερό της φύσης με μηδέν νιτρικά.

Το AQUA Carpatica δανείζεται το όνομα του από τα Καρπάθια, από όπου και προέρχεται. Στο υπέδαφος, η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Γεωλογικές σχισμές μεταξύ ασβεστολιθικών Δολομιτών (ηλικίας ενός δις ετών) και Ηφαιστειογενών πετρωμάτων (ηλικίας δέκα εκατ. ετών) επιτρέπει την άνοδο και την ανάμιξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.

Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό με υπέροχη γεύση, μηδέν νιτρικά και πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο.

Διότι, υπάρχουν νερά, σοδόνερα και το AQUA Carpatica!