Την επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την περίοδο των εορτών, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας. Στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί επίσης και το τι θα γίνει με τα κομμωτήρια και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Από σήμερα έως και τις 8 Ιανουαρίου λειτουργούν τα καταστήματα εποχικών ειδών από τις 07:00 μέχρι 20:30 καθημερινά και για την μετάβαση σε αυτά απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή «2» ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση.

«Έχουμε τονίσει πολλές φορές, ότι αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε. Ας ξεπεράσουμε την κόπωση και ας παραμερίσουμε τον εφησυχασμό έτσι ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να νικήσουμε οριστικά τον κορονοϊό τους επόμενους μήνες. Ας φροντίσουμε με την συμπεριφορά μας να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα, κερδίζοντας χρόνο που θα μας φέρει πιο κοντά στην οριστική έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση» είπε ο Στέλιος Πέτσας.