Η προσπάθεια συλλογής φαρμάκων, για τις ανάγκες λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου στον Πύργο, που μόλις προχθές ξεκίνησε, απαιτεί την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη όλων των πολιτών του δήμου.

Όλοι μπορούν να προσφέρουν ένα κουτί με φάρμακα, από εκείνα που όλοι λίγο πολύ έχουν αποθηκευμένα στο σπίτι και δεν τα χρειάζονται πλέον. Αρκεί ένας απλός έλεγχος στο φαρμακείο του σπιτιού τους και σίγουρα θα διαπιστώσουν πως υπάρχουν σκευάσματα που πλέον δεν τα έχουν ανάγκη. Φάρμακα, που κάποιοι άλλοι, τα χρειάζονται αλλά εξαιτίας της δεινής τους οικονομικής κατάστασης, αδυνατούν να τα αγοράσουν…

Αν και την πρώτη μέρα συλλογής των φαρμάκων, στο δημαρχείο Πύργου, η ανταπόκριση των πολιτών ήταν, αν όχι απογοητευτική, ιδιαίτερα μικρή, η προσπάθεια συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από τις 11 έως τη 1.30 το μεσημέρι, από τρία σημεία. Από τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, τα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, και από το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο παλιό Νοσοκομείο.

«Κάλεσμα προς όλους»
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, Νίκος Γαλανόπουλος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια και να προσφέρουν φάρμακα για τους αδύναμους συμπολίτες τους. «Αρχίσαμε την Κυριακή από το Δημαρχείο του Πύργου τη συλλογή φαρμάκων από τους πολίτες (μικρή προσέλευση αρχικά) ευελπιστώντας ότι μετά την όλο και πιο ευρεία ενημέρωση η ανταπόκριση των πολιτών θα είναι καλύτερη. Συνεχίζουμε την παραλαβή φαρμάκων, όλη την εβδομάδα τόσο από τα γραφεία του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου όσο και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Όσο περισσότεροι πολίτες διαθέσουν φάρμακα που δεν τους είναι πια χρήσιμα, τόσο θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πιο γρήγορα (ελπίζουμε ως τις 15 Οκτώβρη) και να βοηθήσουμε έτσι τους πολλούς ανασφάλιστους συμπολίτες και συνανθρώπους που στερούνται παντελώς ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Εμείς από την μεριά μας θα απευθυνθούμε και όπου αλλού είναι αναγκαίο για να συλλέξουμε όσο γίνεται περισσότερα φάρμακα. Περιμένουμε όμως και από τους πολίτες να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή που είναι για τους πολλούς ανήμπορους».

Με τη σειρά του και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τονίζοντας ότι προσφέροντας φάρμακα τα οποία δεν χρειάζονται, σίγουρα για κάποιον άλλο συνάνθρωπό τους είναι απαραίτητα. «Η προσπάθεια συλλογή φαρμάκων θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα. Πέρα του τι έχει ο καθένας στο σπίτι του, θα απευθυνθούμε και σε φορείς της περιοχής διότι οι ανάγκες που προκύπτουν για τον κόσμο, μετά την διάλυση του συστήματος Υγείας, είναι τεράστιες».

Πηγή: ilialive.gr