Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας Γ. Παντελής πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση του ευρισκόμενου σε αργία δημάρχου Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, αίτηση με την οποία ζητεί να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Πατρών, με την οποία καταδικάστηκε για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΠ Ζαχάρως.

Ειδικότερα, ο Π. Χρονόπουλος καταδικάστηκε δύο φορές από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Για την καταδίκη του προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος με την 1977/2008 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναίρεσης και επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των οκτώ μηνών. Τώρα συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η αναίρεση για τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση των δέκα μηνών.

Ο αντεισαγγελέας Γ. Παντελής πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του Π. Χρονόπουλου, καθώς η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, ο Π. Χρονόπουλος από τις προσλήψεις στο ΚΕΠ Ζαχάρως απέκλεισε εκείνους που είχαν τα νόμιμα προσόντα. Στη συνέχεια, εξέδωσε χρηματικά εντάλματα πληρωμών για τους εν λόγω συμβασιούχους, παρά το γεγονός ότι υπήρχε αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας διαχείρισης του δήμου, η οποία αμφισβητούσε τη νομιμότητα έκδοσης των ενταλμάτων πληρωμής.