Το Δημόσιο πλήρωσε 235,7 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Οκτώβριο

Τα στοιχεία για εξόφληση οφειλών, επιστροφές φόρων και διευθέτηση αιτήσεων συνταξιοδότησης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:30
19/12/2018
Το Δημόσιο πλήρωσε 235,7 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Οκτώβριο
1
loading

Ποσό ύψους 82,1 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε τον Οκτώβριο για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες έναντι 65,5 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθε τον Οκτώβριο στα 1,994 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πορεία των ενισχύσεων- επιχορηγήσεων και πληρωμών των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους καθώς και των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία για την εξόφληση εκκρεμών επιστροφών φόρων καταβλήθηκαν 85,8 εκατ. ευρώ έναντι 71 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα το σύνολο των εκκρεμών επιστροφών φόρων τον Οκτώβριο να διαμορφωθεί στα 627 εκατ. ευρώ.

Για την διευθέτηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης τον Οκτώβριο καταβλήθηκε το ποσό των 67,8 εκατ. ευρώ έναντι 49,6 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο.

Συνολικά για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες, για επιστροφές φόρων και για τη διευθέτηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης τον Οκτώβριο καταβλήθηκαν 235,7 εκατ. ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar βλαχος κων

    16 οκτ 2016 εκανα αιτηση για επικουρικη απο το ΤΑΝΠΥ ακομη κανενα νεο ξερει κανειςποσος χρονος χρειαζεται???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει