Σε μια υπερπολυτελή βίλα στο Λαγονήσι ξεκίνησαν τα γυρίσματα της «Κόρης του Ρέμπραντ», της δέκατης έβδομης ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ρεπορτάζ: Νίκη Παπάζογλου
Φωτογραφίες/Βίντεο: Γιάννης Κέμμος

Αποκλειστικά το newsbeast.gr, βρέθηκε εκεί και συνομίλησε με αρκετούς ηθοποιούς της ταινίας καθώς και τον σκηνοθέτη για τη νέα κωμωδία, την προβολή της οποίας θα απολαύσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο χειμώνα.

Μια «αμιγής κωμωδία» αφιερωμένη στους Marx Brothers αποφάσισε να μας παρουσιάσει αυτή τη φορά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ένα υβρίδιο κωμωδίας και ταινίας μυστηρίου, το οποίο «ένιωθε πως χρωστούσε στο κοινό του».

Η αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας παρευρίσκεται για ένα βράδυ στη δεξίωση ενός συλλέκτη έργων τέχνης, στην κατοχή του οποίου φημολογείται πως βρίσκεται ένας Ρέμπραντ.

Ένας Ιταλός κριτικός έργων τέχνης, τον οποίο υποδύεται ο Λάκης Λαζόπουλος, έρχεται στη δεξίωση με σκοπό να ανακαλύψει τον πίνακα, να διαπιστώσει την γνησιότητα του και… «η συνέχεια επί της οθόνης» λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος που δε θέλει να αποκαλύψει το τέλος. Η ταινία αρχίζει με την άφιξη των καλεσμένων και τελειώνει με την αποχώρησή τους. Κατά την διάρκειά της όμως «διαδραματίζονται διάφορα, δημιουργούνται τα γνωστά πηγαδάκια των δεξιώσεων και η σοβαρότητα μετατρέπεται σιγά σιγά σε φάρσα, κάνοντας την ταινία να μοιάζει με έναν ανεμοστρόβιλο», αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Η Δήμητρα Ματσούκα με μια εντυπωσιακή εμφάνιση πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Την αφρόκρεμα της κοινωνίας στην «Κόρη του Ρέμπραντ» ενσαρκώνει η ελίτ του ελληνικού θεάτρου. Γιάννης Μπέζος, Χρήστος Λούλης, Λάκης Λαζόπουλος, Αλεξία Καλτσίκη, Δήμητρα Ματσούκα, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρης Καταλειφός, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Στάνκογλου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νίκος Χατζόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Νικόλας Χανακούλας, Γιώργος Χρυσοστόμου, Άλκης Παναγιωτίδης, Γιώργος Κοτανίδης, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Ευαγγελία Καρακατσάνη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θεωρεί μεγάλη του τιμή τη συνεργασία με τόσους εξαίρετους ηθοποιούς και υπόσχεται να προσφέρει μια απολαυστική ταινία για να αποζημιώσει συντελεστές και κοινό.

Σε αυτή τη βίλα στο Λαγονήσι γυρίζεται η ταινία «Η Κόρη του Ρέμπραντ»

Σύμφωνα με το σενάριο το οποίο συνυπογράφουν Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ζάχος Παπαζαχαρίου και Μισέλ Φάις, όλοι οι παρευρισκόμενοι στη δεξίωση κάτι ψάχνουν, κάτι ανύπαρκτο ή και πλαστό, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο τα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ πλαστού και γνήσιου, σκιαγραφώντας παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε καθώς και την φθορά των ανθρωπίνων σχέσεων.

Ο Ιταλός κριτικός τέχνης, Λάκης Λαζόπουλος, μιλά για την διαφορά της συγκεκριμένης κωμωδίας από τις υπόλοιπες «εφόσον δεν παρουσιάζει με ένταση ένα εμφανές κωμικό περιστατικό αλλά με πολύ μικρές κινήσεις, η υπόθεση εξελίσσεται σε μια περιρρέουσα κωμική και μυστηριώδη ατμόσφαιρα». Τους σωματοφύλακές του, που ενσαρκώνουν ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Νίκος Καρδώνης, καθώς και άλλες αντροπαρέες που συζητούν για την τέχνη, βλέπουμε να διακόπτει και να «αποσυντονίζει» η μοιραία παρουσία της Δήμητρας Ματσούκα. Ο Χρήστος Λούλης, που υποδύεται έναν επίδοξο καλλιτέχνη, γόνο εύπορης οικογένειας, παρευρίσκεται στη δεξίωση για να θαυμάσει από κοντά τους πίνακες του συλλέκτη μιας και «ως είθισται, ο αποτυχημένος καλλιτέχνης μετατρέπεται σε έναν ακόμα θεωρητικό τέχνης».



Ο Λάκης Λαζόπουλος πάντα έτοιμος

Από εκεί και πέρα οι καταστάσεις αναλαμβάνουν να μας διασκεδάσουν με ένα χιούμορ υπόγειο, το οποίο θα μας ωθήσει σε μια ταυτόχρονη κριτική θέαση του εαυτού μας.

Η «Κόρη του Ρέμπραντ» παρουσιάζει με έναν τρόπο παραμορφωτικό μια κοινωνία ανάμεικτη, χωρίς διαχωριστικά τοιχώματα. Σίγουρα όμως αντιστοιχεί εν μέρει στην πραγματική ζωή μιας και «το πιο παράλογο στο σινεμά επαφίεται στην πραγματικότητα. Το σινεμά είναι άλλωστε η μεγάλη τέχνη του ρεαλισμού, αλλά στον ίδιο τον ρεαλισμό χωράνε τα πάντα» αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Το newsbeast.gr, χορηγός της ταινίας, παρουσιάζει αποκλειστικά πλάνα από τα γυρίσματα και θα ακολουθήσουν αποκλειστικές συνεντεύξεις με ηθοποιούς και συντελεστές της ταινίας.

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της ταινίας στο facebook