Κάπου στην πορεία της παραγωγής μιας ταινίας δεν είναι λίγες οι φορές που σκηνοθέτες έχουν αλλάξει αρσενικούς ρόλους σε γυναικείους, δίνοντας στον κόσμο μερικούς από τους πιο εικονικούς χαρακτήρες της μεγάλης οθόνης όλων των εποχών. Θα μπορούσατε να φανταστείτε την Ρίπλεϊ στο franchise Alien ως άντρα ή στη θέση της Σαλτ στην ομώνυμε ταινία με την Αντζελίνα Τζολί τον Τομ Κρούζ;

Salt- Αντζελίνα Τζολί

Ο ρόλος της Αντζελίνα Τζολί στο Salt, αρχικά προοριζόταν για τον Τομ Κρουζ, ο οποίος θα ενσάρκωνε τον Έντγουιν Σαλτ. Η Τζολί αποδεχόμενη το ρόλο έγινε η πράκτορας της CIA που κατηγορήθηκε ως κατάσκοπος της Ρωσίας και έπρεπε να προσπαθήσει πολύ για να αποτρέψει τον χαρακτήρα της Έβελιν Σαλτ, πια, να γίνει στερεότυπο.

Σχέδιο Πτήσης- Τζόντι Φόστερ

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ήταν ένας πατέρας που αναζητούσε την κόρη του σε ένα αεροπλάνο. Μετά την πρώτη δοκιμή με άνδρα πρωταγωνιστή ο σκηνοθέτης της ταινίας σκέφτηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι ίσως έπρεπε η πρωταγωνίστρια να είναι η μητέρα. Σκεπτόμενος πως ο δεσμός μεταξύ μητέρας και κόρης είναι διαφορετικός από εκείνον πατέρα και κόρης, θέλησε η ταινία να έχει μεγαλύτερη συναισθηματική επιρροή γι’ αυτό και άλλαξε το φύλο του πρωταγωνιστικού ρόλου. Η Τζόντι Φόστερ είπε το ναι, ωστόσο, διατηρήθηκε το αρχικό όνομα του ανδρικού χαρακτήρα.

Alien- Σιγκούρνεϊ Γουίβερ

Η ενσάρκωση της Έλεν Ρίπλεϊ από την Σιγκούρνεϊ Γουίβερ αδιαμφισβήτητα έμεινε ως ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες ταινιών sci-fi μέχρι σήμερα. Όταν ο Ρίντλεϊ Σκοτ μετέτρεψε τον πρωταγωνιστή σε γυναίκα δεν άλλαξε και πολλά. Η Γουίβερ έδωσε μια εντελώς άλλη διάσταση στο χαρακτήρα, ο οποίος σε κάθε ταινία γινόταν και καλύτερος. Στην πραγματικότητα, ολόκληρο το πλήρωμα στο αρχικό σενάριο ήταν αρσενικού φύλου. Μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η παραγωγή της πρώτης ταινίας, οι ρόλοι είχαν διαφοροποιηθεί, με τη Ρίπλεϊ να αναδύεται ως η ηρωίδα της ταινίας και, τελικά, η μοναδική επιζήσασα. Από τον τρόπο που εξελίχθηκε ο χαρακτήρας, ο Σκοτ σχολίασε: «Απλώς είχα μια σκέψη. Τι θα λέγατε αν ο Ρίπλεϊ ήταν γυναίκα; Θα ήταν η τελευταία που θα νομίζατε ότι θα επιβιώσει».

Κόναν ο Βάρβαρος- Γκρέις Τζόουνς

Ο Ζούλα στα κόμικς του Κόναν ήταν ένας ανεπιτήδευτος μαθητής μαγείας. Με βασιλικό αίμα και η τελευταία του είδους της, η Γκρέις Τζόουνς απέδωσε άκρως ικανοποιητικά τη γυναικεία εκδοχή του χαρακτήρα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον με τον ένα και μοναδικό Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.