Πέρυσι πλήρωσε τους εκπρόθεσμους λογαριασμούς 36 γειτόνων για να μην περάσουν τα Χριστούγεννα χωρίς φως και νερό.

Και φέτος ο καλόκαρδος άντρας από τη Φλόριντα ξαναχτυπά, επεκτείνοντας μάλιστα τη γενναιοδωρία του, καθώς τώρα κάλυψε τις δαπάνες για 114 οικογένειες που κινδύνευαν να μείνουν χωρίς τα βασικά αγαθά στις γιορτές.

«Αυτή τη χρονιά έχει περισσότερο νόημα από ό,τι πέρυσι», δήλωσε ο 74χρονος Michael Esmond στο CNN, «με την πανδημία και όλους αυτούς τους ανθρώπους χωρίς δουλειά που πρέπει να μείνουν στο σπίτι».

Ο Esmond είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας που κατασκευάζει πισίνες. Αυτή τη χρονιά έβγαλε 7.600 δολάρια από την τσέπη του για να καλύψει τις υποχρεώσεις όσων αδυνατούσαν.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της δημοτικής υπηρεσίας που βγάζει τους λογαριασμούς, Joanne Oliver, κάλυψε όσους ήταν εκπρόθεσμοι και κινδύνευαν να κοπούν το ρεύμα ή το νερό.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και να βάλουν φαγητό στο τραπέζι τους, ελπίζω λοιπόν ότι πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς γι’ αυτούς τους ανθρώπους να αφαιρέσει λίγο άγχος από πάνω τους κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων», συνέχισε ο ίδιος.

Πέρυσι είχε ξοδέψει 4.600 δολάρια για να βοηθήσει 36 οικογένειες με τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού.

Ο ίδιος λέει πως δεν ήταν πάντα άνετος οικονομικά και είναι αυτό ακριβώς που τον κάνει να νιώθει και να συμμερίζεται το βάρος της ανέχειας.

«Έχω βρεθεί χωρίς τύχη, όπως κάποιοι άνθρωποι σήμερα, είχα πρόβλημα να πληρώνω τους λογαριασμούς και να μεγαλώνω τρεις κόρες», είπε στο CNN, «μπορώ να νιώσω τους ανθρώπους που υποφέρουν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους»…