Ένα ακόμη αιματοκύλισμα έγινε σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στο Αφγανιστάν. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν κατά την επίθεση ενόπλων στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, η οποία τερματίσθηκε έπειτα από πολύωρες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Τρεις ένοπλοι ενεπλάκησαν. Ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στο σώμα του, δύο άλλοι σκοτώθηκαν από την Αστυνομία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ που οδήγησε στο αιματοκύλισμα με τους πολλούς νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq.

Με μήνυμα που ανήρτησε στο Telegram, η οργάνωση ισχυρίστηκε ότι «σκότωσε και τραυμάτισε 80 Αφγανούς δικαστές, ανακριτές και προσωπικό ασφαλείας» που είχαν συγκεντρωθεί μετά την ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ο απολογισμός, που έδωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι για τα θύματα της επίθεσης είναι πολύ χαμηλότερος, χωρίς να γίνεται λόγος για δικαστές ή εισαγγελείς στον κατάλογο των θυμάτων.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν πολλοί φοιτητές.