Έπειτα από δύο αναβολές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάφεραν τελικά να εκτοξεύσουν το πρώτο τους μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο με προορισμό τον Άρη, σηματοδοτώντας την επανάσταση για τον αραβικό κόσμο, όντας η πρώτη αραβική διαπλανητική αποστολή.

Στόχος του διαστημοπλοίου είναι να φτάσει στον κόκκινο πλανήτη Άρη τον Δεκέμβριο του 2021. Η εκτόξευση από την Τανεγκασίμα της Ιαπωνίας, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Ιουλίου, πήρε δύο αναβολές λόγω… ανωτέρας βίας (των μετεωρολογικών συνθηκών).

Πάντως, δεν είναι η πρώτη αποστολή των ΗΑΕ στο διάστημα, καθώς την περασμένη χρονιά μίσθωσαν για πρώτη φορά θέση σε ρωσικό πύραυλο «Soyuz», προκειμένου να στείλουν τον πρώτο τους αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Το «Αναζήτηση Ελπίδας» έχει δρομολογηθεί να παραμείνει σε τροχιά για δυο γήινα χρόνια, με σκοπό να καλύψει όλες τις εποχές ενός αρειανού έτους.

«Είναι τιμή μας να αποτελούμε μέρος των παγκοσμίων προσπαθειών για εξερεύνηση του διαστήματος. Η “Αναζήτηση Ελπίδας” είναι το αποκορύφωμα κάθε βήματος που έχουν κάνει ιστορικά οι άνθρωποι για να εξερευνήσουν τα άγνωστα βάθη του χώρου», έγραψε στο Twitter οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ.

Αυτή είναι η όγδοη αποστολή για τον Άρη που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με το CNN μέσα στο τρέχον έτος ΗΠΑ και Κίνα έχουν προγραμματίσει άλλες δύο.

Δείτε την εκτόξευση:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.