Επίθεση δέχθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ασία στο Σαν Φρανσίσκο, την ώρα που μάζευε ανακυκλώσιμα αντικείμενα.

Όπως καταγράφηκε σε βίντεο, ο άνδρας δέχθηκε τον χλευασμό και τις κοροϊδίες διαφόρων παριστάμενων στο περιστατικό, που οι αρχές πιστεύουν πως έγινε στη συνοικία Bayview της πόλης, εμ το περιστατικό να χαρακτηρίζεται ρατσιστικό.

Σε κάποιο σημείο, ένας άλλος άνδρας φαίνεται να κρατά ένα μεταλλικό ραβδί και να χτυπά τον ηλικιωμένο, ο οποίος προσπαθούσε να πάρει πίσω τις μεγάλες σακούλες με τα ανακυκλώσιμα που φαίνεται να είχε συλλέξει.

«Άντε, φίλε, πήγαινε να πάρεις τα κουτάκια σου» ακούγεται να λέει κάποιος, «μη φοβάσαι».

Ένας άλλος τον προκαλεί να ανταποδώσει. «Μόλις σε έκλεψε» του λέει.

Κάποιος λέει πως δεν θα τον βοηθήσει και ακούγεται να λέει: «Μισώ τους Ασιάτες».

Πάντως οι παριστάμενοι φαίνεται να παρακολουθούν την ταλαιπωρία και την επίθεση που δέχθηκε ο ηλικιωμένος, βοντεοσκοπώντας με τα κινητά τους όσα συνέβαιναν.

Το βίντεο κλείνει με ένα κοντινό στο πρόσωπο του ηλικιωμένου, ο ποίος φαίνεται να κλαίει, ενώ κάποιος του δείχνει κάτι στο κινητό του, συνεχίζοντας να τον κοροϊδεύει.

Σύμφωνα με τη New York Post μέχει την Τρίτη δεν είχαν γίνει συλλήψεις. Ωστόσο το βίντεο έχει φτάσει στα χέρια της Αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο και έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό αλλά και για την ταυτότητα του θύματος, του ύποπτου δράση και όσων βρίσκονταν μπροστά.

Ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο χαρακτήρισε «ντροπιαστικά» όσα καταγράφηκαν στο βίντεο. «Η βία, ο εκφοβισμός και η παρενόχληση είναι απαράδεκτα και δεν έχουν θέση στην πόλη μας» έγραψε ο δήμαρχος στο Twitter. «Χρειάζεται να εργαστούμε για να φέρουμε κοντά τις κοινότητές μας, χωρίς μίσος και διαχωρισμούς».