Αποκλεισμένος στο σπίτι του βρέθηκε, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, ο Κινέζος μαραθωνοδρόμος Παν Σαντσού, όπως και χιλιάδες άλλοι Κινέζοι που υφίστανται τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της εξάπλωσης του ιού.

Για να ξεπεράσει την πλήξη του αλλά και να κρατηθεί σε φόρμα, ο Σαντσού έτρεξε 50 χιλιόμετρα μέσα… στο σαλόνι του σπιτιού του, όπως γράφει η εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έτρεξε 6.250 γύρους περνώντας γύρω από δύο τραπέζια που έστησε μέσα στο διαμέρισμά του.

Όπως είπε ο ίδιος, «δεν μπορούσε άλλο να κάθεται», ενώ δημοσίευσε φωτογραφίες και εικόνες από την εφαρμογή που κατέγραφε τον «αγώνα» του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε γύρος στο δωμάτιό του ήταν 8 μέτρα, και εκείνος έτρεξε πάνω από 6.000 τέτοιους γύρους σε τέσσερις ώρες, 48 λεπτά και 44 δεύτερα.

«Δεν έχω βγει έξω εδώ και μέρες, σήμερα δεν αντέχω πια να συνεχίσω να κάθομαι» έγραψε την περασμένη εβδομάδα. «Ένας γύρος είναι περίπου οκτώ μέτρα, έτρεξα 50 χιλιόμετρα σε 4:48:44, ίδρωσα, νιώθω υπέροχα».

Στην πόλη Hangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejiang, τέθηκε σε εφαρμογή αποκλεισμός στις 5 Φεβρουαρίου με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι νεκροί από τον Covid-19 έχουν πλέον ξεπεράσει τους 1.100. ωστόσο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό από ό,τι το προηγούμενο διάστημα.