Τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές στην πόλη Νασιρίγια, στο νότιο Ιράκ, εισέβαλαν στην έδρα της επαρχιακής κυβέρνησης και πυρπόλησαν το κτίριο, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Εν τω μεταξύ, έξι διαδηλωτές τραυματίστηκαν στη νότια πόλη Αμάρα στην επαρχία Μάισαν, όταν φρουροί που φρουρούσαν το τοπικό γραφείο της σιιτικής πολιτοφυλακής Ασάιμπ Αχλ αλ-Χακ άνοιξαν πυρ, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να πυρπολήσουν το κτίριο, είπαν οι πηγές.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα σήμερα με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τον τερματισμό της διαφθοράς.

Συγκέντρωση για τις ταραχές και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα πραγματοποίησαν Ιρακινοί αλλά και πρόσφυγες άλλων εθνικοτήτων που ζουν στη Θεσσαλονίκη ζητώντας να σταματήσουν οι ταραχές στο Ιράκ.

Κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράκ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών συμπατριωτών τους, ζήτησαν ειρήνη και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιρακινής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία στην Εγνατία οδό, μέσω πεζοδρομίου και χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων, οι διαδηλωτές κατέληξαν στο άγαλμα Βενιζέλου όπου και παρέμειναν για λίγη ώρα και μετά διαλύθηκαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.