Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα εναντίον του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου ονόματι Sardar Mohammad Daud Khan του Αφγανιστάν στην Καμπούλ.

«Μέλη του Ισλαμικού Κράτους διείσδυσαν και επιτέθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ», υποστήριξε η οργάνωση στην υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram.

Ένοπλοι- εκ των οποίων τουλάχιστον ένας ήταν ντυμένος γιατρός- επιτέθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο με αποτέλεσμα να σημειωθεί ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Εργαζόμενος στο νοσοκομείο δήλωσε στο Reuters πως ομάδα ενόπλων είχε μπει μέσα στους χώρους του νοσοκομείου. Είδε, όπως περιέγραψε, τουλάχιστον έναν ένοπλο, ντυμένο γιατρό, να βγάζει ένα AK-47 και να αρχίζει να πυροβολεί, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν ασθενή και έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο. Είχε όμως ακούσει κι άλλους πυροβολισμούς από πολλά άλλα σημεία του νοσοκομείου. Γιατρός στο νοσοκομείο δήλωσε στο Τolo News πως πρώτα ακούστηκε μια έκρηξη και στη συνέχεια ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.