Σίγουρος για την αθώωση του πελάτη του εμφανίζεται ένας από τους δικηγόρους του Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, δηλώνει ευθαρσώς: «θα δηλώσει ότι είναι αθώος και στο τέλος θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες».

Ο Μπράφμαν, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ, δήλωσε βέβαιος ότι ο Στρος-Καν είναι έτοιμος για έναν μακρύ αγώνα.
Όπως είπε ο ίδιος, ο πελάτης του αντιμετωπίζει την υπόθεση, αλλά ενοχλείται που κατηγορείται για κάτι που δεν έκανε.
Ο Μπράφμαν, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη απόψε το βράδυ, αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, αλλά έδειξε ενοχλημένος από τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου ότι ο πελάτης του φέρεται να έχει εξάρτηση από το σεξ, έγραψε η εφημερίδα.

«Αν ο Στρος-Καν δεν ήταν ξένος και διάσημος, το δικαστήριο δεν θα επιδίκαζε τόσο μεγάλη εγγύηση για την αποφυλάκισή του», είπε ο Μπράφμαν.

Ο διάσημος δικηγόρος δηλώνει εντυπωσιασμένος από το κουράγιο που επιδεικνύει ο Στρος Καν. «Παρά τις περιστάσεις, κρατάει γερά», λέει και προσθέτει ότι «δεν είναι ευτυχής που κατηγορείται για πράξεις που δεν διέπραξε».

Ο εβραϊκής καταγωγής Μπράφμαν, 62 ετών, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δικηγόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την υπεράσπιση – και αθώωση – Μάικλ Τζάκσον.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν, δήλωσε ότι η Γαλλία θα δεχόταν ένα αίτημα να εκτίσει την ποινή του εκεί ο Στρος-Καν σε περίπτωση καταδίκης του.

«Είναι προφανές ότι αν ο DSK καταδικαζόταν και ζητούσε να έρθει στη Γαλλία, η γαλλική κυβέρνηση θα στήριζε το αίτημά του», δήλωσε σήμερα ο Γκεάν στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και στην εφημερίδα Le Parisien.

 Με βάση συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ ένας γάλλος υπήκοος, ο οποίος καταδικάζεται, μπορεί να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του στη Γαλλία.

 Παράλληλα, ομάδα φεμινιστικών οργανώσεων θα πραγματοποιήσει διαδήλωση στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τα μισογυνιστικά σχόλια που έκαναν δημόσια πρόσωπα σε σχέση με το σκάνδαλο. Αναφέρει ως παράδειγμα σχόλια του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Ζαν Λανγκ, και ανώτατου στελέχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Στρος-Καν, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη επιχείρησε να υποβαθμίσει τις διαστάσεις του σκανδάλου λέγοντας: «Κανένας δεν πέθανε».

Η 32χρονη καμαριέρα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου, μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια σε ένα χωριό της βόρειας Γουινέας και έμαθε να γράφει όταν πήγε στις ΗΠΑ, αναφέρει σε δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα «Le Journal».

Μέσα από συνεντεύξεις με μέλη της κοινότητας της Γουινέας στο προάστιο Μπρονξ της Νέας Υόρκης- που αριθμεί 3.000 με 5.000 ανθρώπους- η εφημερίδα έφτιαξε το προφίλ της γυναίκας την οποία περιγράφει ως γεννημένη σε μία πιστή μουσουλμανική οικογένεια της φυλετικής ομάδας των Πεούλ.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ