Η παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας

Ταξίδι στο Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
20:31
01/09/2018
Η παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας
3
loading

Λουσμένη στο μεσογειακό φως η παραθαλάσσια πόλη συνδυάζει μακραίωνη ιστορία και μαγευτικά τοπία.

Το Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια βρίσκεται στην περιοχή της Καλαβρίας και είναι χτισμένο στην θέση της ομώνυμης αρχαίας ελληνικής αποικίας.

Το Ρήγιο αποτελούσε αποικία των Χαλκιδαίων και ιδρύθηκε το 720 π.Χ. Ανήκε στην επικράτεια των διαφόρων αρχαίων ελληνικών αποικιών της Σικελίας και νότιας Ιταλίας, γνωστή κι ως Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα).

Συνδυάζει αρμονικά το παρελθόν με ένα δυναμικό παρόν, ενώ η επιρροή των Ρωμαίων, Αράβων και Ισπανών έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην αρχιτεκτονική της πόλης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκτίθενται οι παγκοσμίως διάσημοι «Πολεμιστές του Ριάτσε».

Τα δύο αρχαία ελληνικά μπρούτζινα αγάλματα δυο γυμνών, γενειοφόρων πολεμιστών, ανασύρθηκαν από το βυθό της θάλασσας το 1972, χρονολογούνται από το 5ο π. Χ. αιώνα και αποτελούν από τα κορυφαία σωζόμενα δείγματα τέχνης της κλασικής αρχαιότητας.

Μπορεί να ανακαλύψει κανείς την πόλη της Καλαβρίας περπατώντας στην πλατεία με τα νεοκλασικά κτίρια και κάνοντας βόλτα κατά μήκος της παραλίας με τα φοινικόδεντρα.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση μέσω Λαμέτζια Τέρμε και Ρώμης είναι 6 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα μέσω  και 7 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Ρώμης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ganag156

    Φίλοι, καλό είναι να ανοίγουμε και κανένα χάρτη να διπλοδιασταυρώνουμε τις τοποθεσίες. Το Regio di Calabria είναι στην Καλαβρία και όχι στην Σικελία. Τσεκάρετε το και διορθώστε το.

  2. avatar μικρή σημείωση…

    πρωτεύουσα της Calabria είναι το Catanzaro, όχι το Regio

  3. avatar nik2

    Ταξίδι στο Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια της Σικελίας λέει ο υπότιτλος!!! Ρε αρθρογράφε τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Από πότε το Ρέτζιο της Καλαβρίας έγινε Σικελία; Το Ρέτζιο είναι στην Καλαβρία, όπως το λέει και το όνομα του. Δηλαδή στην περιφέρεια Calabria της ηπειρωτικής Ιταλίας. Άνοιξε ένα χάρτη και μετά γράψε άρθρο γιατί είναι για γέλια ο υπότιτλος και αυτά που αναφέρεις στο κείμενο περί παραθαλάσσιας πόλης της Σικελίας. Πραγματικά, αν θέλετε να εργάζεστε σε ενημερωτική ιστοσελίδα, δείξτε και την πρέπουσα σοβαρότητα απέναντι στους αναγνώστες και ελέγξτε αυτά που γράφετε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει