Με τον Κίκε Σετιέν να έχει αναμορφώσει την ομάδα, η Ρεάλ Μπέτις ξεκινάει άλλη μια χρονιά με πολλές φιλοδοξίες. Οι «βερδιμπλάνκος» έχουν αφήσει για τα καλά πίσω τις άσχημες εποχές και κοιτάνε μόνο ψηλά. Η ομάδα της Σεβίλλης την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας, επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια και την σεζόν 2013-14. Επειδή οι φιλοδοξίες στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» δεν σταματάνε, τη φετινή σεζόν η διοίκηση αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα αποκτώντας ποδοσφαιριστές που θα την ανεβάσουν επίπεδο, όπως ο Πορτογάλος διεθνής μέσος Γουίλιαμ Καρβάλιο, ο Κανάλες από την Ρεάλ Σοσιεδάδ με τρομερή χρονιά, ενώ κράτησε το καλύτερο για το τέλος με τον δανεισμό του Αργεντινού διεθνή άσου Τζιοβάνι Λο Σέλσο από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μεγάλο όπλο για τους Ισπανούς αποτελεί η ομοιγένεια, αφού από όσους αποχώρησαν, μόνο αυτή του Φαμπιάν Ρουίς ο οποίος μετακόμισε στην Θέλτα μπορεί να πει κανείς ότι ήταν απώλεια. Την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα, αφού μετά το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών δεν έχει ακόμα νίκη έχοντας μόλις ένα βαθμό από το ματς με την Αλαβές, αφού στην πρεμιέρα έπεσε θύμα έκπληξης από την Λεβάντε.

Το μεταγραφικό πάρε-δώσε

Ήρθαν οι: Γουίλιαμ Καρβάλιο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Σίντνεϊ (Λα Κορούνια), Μπαραγκάν (Μίντλεσμπρο), Ινούι (Εϊμπάρ), Λόπες (Εσπανιόλ), Ρόμπλες (Έβερτον), Κανάλες (Σοσιεδάδ), Λο Σέλσο (ΠΣΖ) Έφυγαν οι: Ρουίς (Νάπολι), Πετσέλα (Φιορεντίνα), Ντουρμίσι (Λάτσιο), Αντάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Χιμένες (Λα Κορούνια), Ρούμπεν Κάστρο (Λας Πάλμας), Καμαράσα (Κάρντιφ), Τόσκα (ΠΑΟΚ), Κάμπελ (Φροσινόνε)

Ο προπονητής

Ο 59χρονος Κίκε Σετιέν ανέλαβε τις τύχες της ομάδας Μάιο του 2017 προερχόμενος από την Λας Πάλμας υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Και από την πρώτη χρονιά η δουλειά του φάνηκε με την έξοδο στην Ευρώπη. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, φαν του ποδοσφαίρου κατοχής, επιθυμεί στο παιχνίδι να συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του. ΤΟ «ΑΣΤΕΡΙ»: Τζιοβάνι Λο Σέλσο: Όταν έχεις την δυνατότητα να αποκτήσεις έναν ποδοσφαιριστή από τοπ ομάδα ο οποίος θα μπορούσε να αγωνίζεται βασικός σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, τότε δεν χωράει αμφιβολία πως αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά. Προερχόμενος από τις σπουδαίες ακαδημίες της Ροζάριο Σεντράλ, ο Λο Σέλσο έκανε το μεγάλο βήμα για την Παρί. Εκεί κατέκτησε τίτλους, αλλά κυρίως εξελίχθηκε σε ένα χαφ ο οποίος στα χαρακτηριστικά του θυμίζει πολύ τον Αντρέα Πίρλο και τα επόμενα χρόνια μπορεί να αφήσει εποχή. Ο Λο Σέλσο μετακομίζει δανεικός στη Σεβίλλη και το σίγουρο είναι ότι οι οπαδοί της Μπέτις θα τον λατρέψουν.

Το γήπεδο

«Estadio Benito Villamarín»: Ένα από τα πιο παλιά γήπεδα της Ισπανίας και άκρως ποδοσφαιρικό με χωρητικότητα 60,720 μετά και την τελευταία επέκταση. Άνοιξε τις πόρτες του 1929, ενώ το 1982 φιλοξένησε δύο αγώνες του Μουντιάλ της Ισπανίας. Ντυμένο στα πράσινα αποτελεί ένα από τα όπλα της της Μπέτις με τον κόσμο να δημιουργεί μια καυτή ατμόσφαιρα. Παλμαρέ Τίτλο: 1 πρωτάθλημα (1934-35), Copa del Rey 2 (1976–77, 2004–05) Πηγή: gazzetta.gr