Τα πλέι οφ της Basket League έφτασαν στη φάση των ημιτελικών και ο ΕΣΑΚΕ παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τον πρόεδρό του, Βαγγέλη Γαλατσόπουλος, να προαναγγέλει αλλαγές από τη νέα σεζόν σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα τα πλέι οφ.

Ο Γαλατσόπουλος αναφέρθηκε στις αλλαγές που προγραμματίζονται για την επόμενη σεζόν και θα αφορούν διάφορα επίπεδα, με το αγωνιστικό κομμάτι, φυσικά, να είναι αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους.

«Προγραμματίζεται η αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων και των ανταγωνιστικών αγώνων. Θα επιμηκυνθεί η περίοδος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η λίγκα να γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, να φέρει αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, από τα εισιτήρια και τους χορηγούς.

Παράλληλα, προχωράμε σε αλλαγή σύνθεσης της επιτροπή αδειοδότησης, με τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη με επιστημονική κατάρτιση. Επίσης, προγραμματίζουμε να προχωρήσουμε σε σύναψη νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με μακροχρόνιο ορίζοντα, προκειμένου οι ομάδες να ξέρουν ποια τα έσοδά τους, σε βάθος χρόνου», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και στη συνέχεια κλήθηκε να εξηγήσει ποιες θα είναι ακριβώς οι αλλαγές στο format της διοργάνωσης.

«Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να υπάρχει ένας τρίτος γύρος, άρα στην ουσία δεν θα υπάρχει το 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 στα playoffs. Εκεί, θα παίζουν αγώνες από το «1» έως το «6» σε διπλά παιχνίδια κι από το «7» έως το «12» πάλι σε διπλά παιχνίδια. Ακολούθως θα πάμε στον τελικό.

Είναι κάτι που συζητάμε από πέρσι. Θα έρθει η τελική πρόταση τώρα. Κατ’ αρχήν όλες οι ομάδες ήταν θετικές. Αυτό θα φέρει περισσότερα παιχνίδια, μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τόσο για την τηλεόραση όσο και για τους χορηγούς. Δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά παιχνιδιών, οπότε νομίζω ότι είναι καλό για το πρωτάθλημα», ήταν η απάντηση.