Ο Παναθηναϊκός έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη του απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα, αφού ο ελλιπής Άρης κρατούσε το 0-0 στη Λεωφόρο, αλλά στο 92′ ο Σπόραρ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά για το 1-0 και χάρισε στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς την 9η νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές, συνεχίζοντας απτόητη την πορεία της.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ… από τα αποδυτήρια για τους γηπεδούχους, με τον Τσέριν να κάνει το σουτ στο 2′ και τη μπάλα να κοντράρει και να περνάει εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κουέστα που παρακολουθούσε την πορεία της.

Ήταν η πρώτη φάση για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και δεν άργησε να έρθει και η δεύτερη, με τον Παλάσιος να φεύγει από δεξιά και να κάνει το γύρισμα για τον Ιωαννίδη που πλάσαρε στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Όπως και να έχει, οι πράσινοι επέμειναν και αμέσως μετά, στο 12′, είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Μπερνάρ, ο οποίος πήρε ωραία τη μπάλα εντός περιοχής και την έφερε στο δεξί για να εκτελέσει, αλλά ωραία ήταν και η απόκρουση του Κουέστα.

Και αφού οι κίτρινοι γλίτωσαν το γκολ σε αυτές τις φάσεις, ήρθε στη συνέχεια η ώρα για να κάνουν κι αυτοί τις δικές τους με τον Ιτούρμπε. Στην πρώτη, στο 15′, ο Σένκεφελντ βρήκε τη μπάλα στο σουτ που δοκίμασε ο άσος των φιλοξενούμενων για να τη στείλει κόρνερ, ενώ στο 17′ ήταν η σειρά του Μπρινιόλι να επέμβει στο σουτ που έγινε από κοντά, κρατώντας το 0-0.

Το παιχνίδι, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, μπορεί να μην είχε γκολ αλλά είχε εκπληκτικό ρυθμό στο πρωτο 20λεπτο, με την κατάσταση όμως να αλλάζει στη συνέχεια του πρώτου μέρους. Πιο χαμηλός ρυθμός, λάθη εκατέρωθεν, λίγες καλές φάσεις και τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν πετύχει κάποιο γκολ.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Με τον ρυθμό, δηλαδή, να μην είναι και ο καλύτερος. Ήταν όμως… καλός ο χαμός που έγινε στο 57′, μετά το σκληρό φάουλ του Ετέμπο στον Βέρμπιτς, με τους παίκτες των δύο ομάδων να έρχονται στα χέρια και την εξέδρα να βράζει.

Γρήγορα, όμως, η κατάσταση ηρέμησε και το ματς συνεχίστηκε, με τους πράσινους να πανηγυρίζουν έξαλλα στο 67′ για το γκολ του Μπερνάρ, ο οποίος σούταρε εντός περιοχής και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα μετά την κόντρα της στον Ενκουλού. Γρήγορα, όμως, οι πανηγυρισμοί πάγωσαν, αφού στο VAR φάνηκε ότι στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε φάουλ του Βέρμπιτς και το γκολ ακυρώθηκε.

Το 0-0, επομένως, παρέμεινε και ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο παιχνίδι τον Αϊτόρ στο 79′, για να δει τον Ισπανό εξτρέμ, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό, να ζητάει άμεσα αλλαγή και να αποχωρεί στο 83’… Η μέρα δεν έδειχνε καλή, δηλαδή, για τον Παναθηναϊκό, αλλά έγινε τέτοια στο 92′, όταν ο Σπόραρ με κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Βέρμπιτς, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Σκορ που έμεινε ως το τέλος, με τον Άρη μάλιστα να μένει και με 10 παίκτες στο 96′ λόγω της αποβολής του Πάλμα για σκληρό φάουλ στον Τσόκαϊ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (79′ Τσόκαϊ), Παλάσιος (79′ Αϊτόρ, 83′ Βαγιαννίδης), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (63′ Σπόραρ).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Ετέμπο, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία (90′ Πίρσμαν), Εμπακατά, Ιτούρμπε (63′ Γκρέι), Ζερβίνιο (63′ Πάλμα).