Έτοιμος να ολοκληρώσει τη δεύτερη μεταγραφή του, με τον Γιούρι Λοντίγκιν, είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τον Κριστιάν Γκανέα που αποχωρεί ως ελεύθερος από τον Άρη και θα υπογράψει στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ζήτησε την απόκτησή του για συγκεκριμένους λόγους.

Το πώς θα εξελιχθεί η μεταγραφική περίοδος, τι θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι δηλαδή, θα το δείξει ο χρόνος. Και το αν η μεταγραφική καμπάνια των πράσινων, όπως και κάθε ομάδας, ήταν ή όχι καλή, θα το δείξει το γήπεδο. Σίγουρα, πάντως, προς το παρόν ο Παναθηναϊκός εκπλήσσει. Τόσο τους οπαδούς του, όσο και τους υπόλοιπους, τους παρατηρητές. Ποιος περίμενε, για παράδειγμα, ότι θα αποκτούσε τον Λοντίγκιν; Ποιος περίμενε ότι θα αποκτούσε, έστω όχι επισήμως ακόμη, και τον Γκανέα; Δύο μεταγραφές από το ελληνικό πρωτάθλημα, οι οποίες όμως έχουν λογική.

Όπως έχουμε αναφέρει, στόχος του Γιοβάνοβιτς, σε συνεργασία με τη διοίκηση, είναι το να αναβαθμίσει το ρόστερ. Γι’ αυτό και η μεταγραφή του Λοντίγκιν ήταν σημαντική, γιατί είναι μια μεταγραφή που αλλάζει τα δεδομένα. Μια μεταγραφή που έδειχνε το πώς θέλει να κινηθεί πλέον ο Παναθηναϊκός και η επιβεβαίωση έρχεται με την περίπτωση του Γκανέα.

Ο Κρίστιαν Γκάνεα

Οι τρεις λόγοι που τον ήθελε ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ρουμάνος αριστερός μπακ αποφάσισε να αποχωρήσει ως ελεύθερος από τον Άρη και από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθεί από τους πράσινους. Έτσι, θα είναι πλέον καλυμμένοι 100% σε ό,τι αφορά τη θέση του αριστερού μπακ, αφού ανανέωσε το συμβόλαιό του και ο Χουάνκαρ. Αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης και δυνατός στο αριστερό άκρο της άμυνας, είναι ένας λόγος για να εγκρίνει κανείς αυτή τη μεταγραφή. Ο Γιοβάνοβιτς, όμως, δεν ήθελε μόνο για αυτό τον Γκανέα αλλά και για τρεις λόγους ακόμη.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι έρχεται από γεμάτες σεζόν. Δεν είχε τραυματισμούς, είναι αξιόπιστος, έπαιζε συνεχώς, οπότε είναι σε τέλεια κατάσταση. Σημαντικό το να αποκτάς έναν ποδοσφαιριστή και να ξέρεις ότι αυτός, με βάση τους αριθμούς ως τώρα στην καριέρα του, σού εγγυάται τη συμμετοχή σε δεκάδες αγώνες. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν θα τεθεί θέμα προσαρμογής, ο Γκανέα ξέρει ήδη την Ελλάδα, ξέρει πώς έχουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρει πολύ καλά και τον Παναθηναϊκό.

Ο τρίτος λόγος, ο οποίος είναι και ο σημαντικότερος, είναι το γεγονός ότι έτσι δίνεται συνέχεια στο πλάνο που έχει χαραχθεί. Συνεχίζεται, δηλαδή, η αναβάθμιση στο ρόστερ με την απόκτηση παικτών που ναι μεν έρχονται για αναπληρωματικοί θεωρητικά, αλλά μπορούν να παίξουν και βασικοί χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη από τους πράσινους στον Λοντίγκιν, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στον Γκανέα. Και όταν σε μια ομάδα υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους αναπληρωματικούς, είναι λογικό να υπάρχει αισιοδοξία για τα αποτελέσματα.