Να πείσει τους δικαστές για την αθωότητα του επιχειρεί ο Μάκης Ψωμιάδης απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται για την υπεξαίρεσης ποσού περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ , σύμφωνα με την κατηγορία, από τα ταμεία της ΑΕΚ.

Ο Μάκης Ψωμιάδης σε μια απολογία ποταμό μίλησε για τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί της προεδρίας του στην ΑΕΚ αλλά και για τα “πεπραγμένα του στην ΠΑΕ».

« Περίμενα πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή από τότε που έφυγα από την ΠΑΕ ΑΕΚ» ενώ επεσήμανε πως «δεν μίλησα ποτέ για το τί έχει συμβεί και τρώω λάσπη από συγκεκριμένη μερίδα ατόμων που δεν είναι ΑΕΚτζήδες», είπε ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της .

Ο Μάκης Ψωμιάδης , που από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι δεν ζημιώθηκε η ομάδα επί διοίκησης του, είπε απολογούμενος, ότι αγαπά την ΑΕΚ και ότι από το 1987 που επέστρεψε στην Ελλάδα από την Ελβετία “με πλεύρισαν να ασχοληθώ με την ΑΕΚ γιατί γνώρισαν τα αισθήματά μου…« Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι του προτάθηκε να πάρει την ΠΑΕ έναντι 120 εκατομμυρίων δραχμών και ότι τελικώς η μεταβίβαση δεν είχε προχωρήσει τότε με υπαιτιότητα της πλευράς των τότε ιδιοκτήτων .

«Την περίοδο εκείνη – συνέχισε ο Μάκης Ψωμιάδης- βασίλευε ο Κοσκωτάς, που είχε σαρώσει τα πάντα. Ήμουν νεαρός σε ηλικία και πείστηκα να μπω στο μπάσκετ, στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Έδωσα 150 εκατομμύρια δρχ για να πάρω τον Γαλακτερό.. Τότε ο Γ. Λούβαρης, συνεργάτης του Κοσκωτά, με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε να πάρω μία σακούλα με 150 εκατομμύρια. και άλλα 50 εκατομμύρια. από τον πρόεδρο. Και τότε δεν ήμουν τίποτε άλλο από ένας φίλαθλος. Όμως, δεν τα πήρα. Μια μία κίνηση θα έβγαζα τόσα χρήματα, αλλά δεν τα δέχθηκα».

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ποτέ δεν απαίτησε τα χρηματικά ποσά που είχε διαθέσει για την ερασιτεχνική από την οποία έφυγε το 1992. Αναφέρθηκε επίσης στην εφημερίδα «Το Όνομα» που εξέδιδε την οποία όπως τόνισε έκλεισε το 2004 «χωρίς να χρωστάω σε κανένα δημοσιογράφο και σε κανένα πιεστήριο. Η εφημερίδα “έμπαινε μέσα” αλλά ήμουν εντάξει απέναντι στον κόσμο».

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος το «2001 ανέλαβα την ΠΑΕ. Ο εφοπλιστής Γ. Καραγιώργης μου είπε ότι αυτός είχε πάρει την ΠΑΕ ΑΕΚ με κάποιους φίλους του, και ότι “είχαν βάλει μπροστά” τον Αλεξ.Σκλαβενίτη. Μου είπε ότι ήθελαν κι εμένα για να ηρεμήσουν τον κόσμο. Πήρα την απόφαση να βοηθήσω και μετά από λίγες μέρες έμαθα ότι συνέταιροι του ήταν οι Λοϊζίδης, Μπούρας και Ταγματάρχης…Επειδή δεν είμαι κοιμισμένος, κατάλαβα ότι ο Σκλαβενίτης ήταν “αχυράνθρωπος” και ότι ετοιμάζονταν για κομπίνα: Θα έπαιρναν 37 εκατ. ευρώ στη Netbet μέσω των τηλεοπτικών συμβολαίων. Η ΑΕΚ θα ήταν δεσμευμένη για 10 χρόνια και πήγαινε να καταστραφεί. Έπρεπε να το αποτρέψω και έτσι ενημέρωσα το μεγάλο ιδιοκτήτη δηλαδή την ΕΝΙC. Μας είπαν ότι θα μας έδιναν την ομάδα, αλλά εφόσον της επιστραφούν 7 εκατ. στερλίνες, που είχε βάλει. Για την αγάπη μου για την ΑΕΚ, είπα ότι πρέπει να τη βοηθήσουμε…Είχε στηθεί ένας εφοπλιστής, ένας δικηγόρος και ένας δημοσιογράφος για να πάρουν 37 εκατ. ευρώ και ήρθαν μετά από 1,5 χρόνο και έλεγαν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης καταχράστηκε λεφτά. Έχω δέκα χρόνια να τα πω αυτά και έρχεται καθένας και με διώκει, λέει ψέμματα και εκβιάζει. Αν ήταν απατεώνας ο Ψωμιάδης, θα είχε πάρει τις επιταγές και θα τις είχε χρησιμοποιήσει…Εγώ τις έφερα εδώ . ..Μέσα σε μια μέρα αυτές τις επιταγές των 37 εκατ. θα τις είχα κάνει μετρητά στο εξωτερικό ..Αλλά εγώ τις κρατούσα στο χρηματοκιβώτιο».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος με το που ανέλαβε την ΠΑΕ και επειδή γνώριζε όπως είπε πως « κάθε ΠΑΕ είναι κουβάς δίχως πάτο» , τοποθέτησε στην θέση του διευθύνοντος Συμβούλου τον οικονομολόγο Κων. Σωτηρόπουλο και «επειδή δεν του είχα εμπιστοσύνη έβαλα και τον ξάδελφό μου, το Χάρη ( σσ συγκατηγορούμενος του στην υπόθεση) για να μην φάω καμιά μαχαιριά..» Επεσήμανε επίσης πως ο ίδιος δεν μπορούσε να κατέχει θέση προέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου καθώς «υπήρχε ρήτρα σχετική με το ποινικό μητρώο και εγώ τότε είχα καταδίκη 12 ετών, μετά από διαμάχη με τον πρώην υπουργό Κ. Λαλιώτη, για την οποία αθωώθηκα το 2003. Αλλά δεν κρύφτηκα πουθενά. Παντού εμφανιζόμουν, ήμουν το αφεντικό, το ξέρανε όλοι».

Η απολογία του Μάκη Ψωμιάδη θα συνεχιστεί στις 12 Μαρτίου.

Στο δικαστήριο απολογήθηκε νωρίτερα ο συγκατηγορούμενος και εξάδελφος του επιχειρηματία Χαρ. Γ. Ψωμιάδης πρώην μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων είπε στο δικαστήριο πως την διαχείριση για την ΠΑΕ την έκανε ο Μάκης Ψωμιάδης και ότι ο ίδιος βρισκόταν στη θέση για τυπικούς λόγους. Είπε επίσης ότι χρήματα της ομάδας έμπαιναν σε προσωπικούς του λογαριασμούς «γιατί αν έμπαιναν στης ΠΑΕ θα κατάσχονταν αμέσως».