Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Αντιτρομοκρατική, αλλά και οι άλλες υπηρεσίες που εμπλέκονται στην συλλογή πληροφοριών, όπως η Κρατική Ασφάλεια και η ΔΙ.Δ.Α.Π., μετά την δυναμική επιστροφή της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Το «χτύπημα» στην οδό Σταδίου ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι αυτή η νέα γενιά τρομοκρατών είναι έτοιμη να αναλάβει ενέργειες υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου και να τις εκτελέσει άρτια. Αν μη τι άλλο πρόκειται για εντυπωσιακή αναβάθμιση σε σχέση με τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στον μαντρότοιχο της έδρας των ΜΑΤ, ο οποίος λόγω αστοχίας δεν εξερράγη.  Πρέπει να σημειώσουμε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες είχαμε μία επιτυχημένη έκρηξη βόμβας, στην πλαϊνή είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στα Πετράλωνα, η οποία μπορεί να κρύβει περισσότερα απ’ όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε. Το δεδομένο είναι πως μέσα σε δύο μήνες είχαμε την εμφάνιση τριών διαφορετικών τρομοκρατικών οργανώσεων με κλιμάκωση και αναβάθμιση της δράσης τους.

Η πρώτη εκτίμηση των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν πρόσωπα που πέρασαν τον δικό τους… Ρουβίκωνα και εντάχθηκαν στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως. Μια νέα γενιά τρομοκρατών δηλαδή, με πρόσωπα «αχαρτογράφητα» για τις Αρχές, έτοιμα όμως να αναλάβουν επιχειρησιακή δράση με «χτυπήματα» μεγάλου ρίσκου, σε μια περίοδο μάλιστα που στο κέντρο της Αθήνας έχει αυξηθεί εμφανώς η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. Οι ίδιοι αξιωματικοί «βλέπουν» ακόμα εμπλοκή προσώπων με εμπειρία στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως, οι οποίοι καθοδηγούν ιδεολογικά και επιχειρησιακά αυτή τη νέα γενιά, ενδεχομένως εξασφαλίζοντας τους και πρόσβαση σε όπλα και εκρηκτικά.

«Είδαμε μια ξαφνική εμφάνιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, μετά από μια σιγή περίπου 5 ετών. Αυτό από μόνο του αρκεί για να προκαλέσει ανησυχία», αναφέρουν στο newsbeast πηγές της Κατεχάκη. Παράλληλα, υπάρχει έκδηλη ανησυχία ότι η νέα αυτή γενιά τρομοκρατών δεν θα μείνει μόνο στις βόμβες, αλλά θα επιχειρήσει και αιματηρό «χτύπημα» εναντίον ανθρώπινου στόχου. Ήδη σε αστυνομικούς πρώτης γραμμής, έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς η ιστορία έχει δείξει ότι αρκετές φορές άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει στόχος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μπαίνουμε σε μία περίοδο με πολλούς άγνωστους παράγοντες και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να καλείται για μια ακόμη φορά να δείξει ότι έχει τον τρόπο να εξαρθρωθεί τρομοκρατικές οργανώσεις.