«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία κάποιοι πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι οφείλουν να αφήσουν ανεπηρέαστη να επιτελεί το έργο της», δήλωσε ο πρώην βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, Τιμολέοντας Κοψαχείλης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε ο ανακριτής στον ίδιο και στον πρώην νομάρχη, Δημοσθένη Κουπτσίδη, για υπόθεση που αφορά μελέτη ύψους 800.000 ευρώ, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν παραδόθηκε ποτέ στην αρμόδια αρχή της Νομαρχίας Γρεβενών.

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και «προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία κατασκευάζοντας ανεμόμυλους». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυρίου Κοψαχείλη το θέμα άνοιξε για επικοινωνιακούς λόγους. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ δηλώνει ότι επιφυλάσσεται «παντός νόμου δικαιώματός» του σε σχέση με τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία θεωρεί ότι έχουν στόχο να τον σπιλώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στον πρώην νομάρχη Γρεβενών επιβλήθηκαν από τον ανακριτή περιοριστικά μέτρα, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση να εμφανίζονται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης μελέτης ύψους 800.000 Ευρώ που πληρώθηκε αλλά δεν παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « μετά την αποκάλυψη άλλης μιας υπόθεσης με πρωταγωνιστές στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ένα πέπλο σιωπής έχει απλωθεί στα ΜΜΕ, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρός του, κ. Μητσοτάκης, κατά τα άλλα υπέρμαχος της διαφάνειας, υπερασπιστής του δημοσίου συμφέροντος και εχθρός της… διαπλοκής, ποιούν τη νήσσα».