Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως κοροϊδεύει και λέει ψέματα στους πολίτες όσον αφορά στο θέμα των ημιυπαιθρίων , εξαπέλυσε η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία επιχειρείται η επιβολή πρόσθετων φόρων και τελών, ακόμα και αναδρομικά, στους ημιυπαίθριους χώρους που τακτοποιήθηκαν με το νόμο 3843/2010.

Ο κ. Μιχελάκης, έκανε λόγο για εγκύκλιο – δόλωμα με στόχο να αρπάξει το κράτος επιπλέον χρήματα από τον κόσμο, τονίζοντας πως «ο πολίτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο κράτος, το οποίο λέει ψέματα και κοροϊδεύει τον πολίτη». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για κυβερνητικό αλαλούμ και για υπουργούς που τσακώνονται μεταξύ τους και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση της συγκεκριμένης εγκυκλίου.

Ανάλογη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και για το θέμα της απόσυρσης κάνοντας και σε αυτή την περίπτωση λόγο για αλαλούμ. Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ακόμα δεν έχει δώσει τα χρήματα που οφείλει σε πολίτες, οι οποίοι προχώρησαν στο μέτρο της απόσυρσης πριν ενάμιση χρόνο. «Δεν είναι δυνατόν ένα κράτος που θέλει να είναι αυστηρό να μην είναι δίκαιο. Χρωστά το κράτος χρήματα σε πολίτες που έκαναν απόσυρση; Θα τους αποκαταστήσει; Το κράτος πάλι δεν είναι συνεπές, δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για την κατάσταση στο χώρο της ναυτιλίας

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου διέλυσε το Υπουργείο Ναυτιλίας, απαξιώνει το Λιμενικό Σώμα, προκαλεί αλαλούμ σε ότι αφορά τον επιχειρησιακό έλεγχο του Θαλάμου Επιχειρήσεων, δεν δημιούργησε ενιαίο και σταθερό θεσμικό πλαίσιο με αποτέλεσμα να φύγουν ελληνικές σημαίες από τα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας και δεν έχει ουσιαστικά κανένα σχέδιο στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης και στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα» δήλωσε.

Σχετικά με τις δαπάνες για το Μνημόνιο

Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τον δωδεκαπλασιασμό του ανώτατου ορίου δαπάνης, μέχρι το οποίο το δημόσιο μπορει να συνάπτει με απευθείας αναθέσεις, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών για την υποβοήθηση της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, ζητά επίσημα η ΝΔ. Ο κ. Μιχελάκης κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών να απαντήσει γιατί το όριο διαπάνης, για την ανάθεση συμβάσεων ,εκτινάσσεται από τις 24.600 ευρώ έως και τα 295.200 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, εκφράζοντας την απορία του για το πως εξασφαλίζονται οι όροι διαφάνειας για την ανάθεση των εργων.