Η αποτυχία της συγχώνευσης μεταξύ των ομίλων αεροναυτικής και άμυνας EADS και BAE Systems δεν θα βλάψει τη σχέση ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Θα συνεργαστούμε το ίδιο καλά και με το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης όπως και πριν με τους Γάλλους εταίρους μας», πρόσθεσε ο κ. Ρέσλερ.

Από το Λονδίνο η BAE Systems διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι έχει ένα «εξαιρετικό μέλλον» παραμένοντας «ανεξάρτητη» μετά την αποτυχία της συγχώνευσης της με την EADS.

«Η BAE Systems είναι ένας ισχυρός και ανεξάρτητος όμιλος με σαφή στρατηγική και ένα λαμπρό μέλλον ως ανεξάρτητη εταιρεία», γράφουν ο πρόεδρος του ομίλου Ντικ Όλβερ, και ο γενικός του Διευθυντής, Ίαν Κινγκ, σε επιστολή τους προς τους εργαζομένους, τους πελάτες, τους μετόχους και τους προμηθευτές του ομίλου.

«Έτσι ήταν τα πράγματα πριν συμμετάσχουμε στις συζητήσεις μας με την EADS και αυτό εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα», τόνισαν δηλώνοντας «περήφανοι για αυτό που έχει υλοποιήσει η ΒΑΕ Systems και εκφράζοντας αυτοπεποίθηση ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο».