Το σκηνικό φαίνεται να άλλαξε, μετά τη χθεσινή κακοκαιρία, που κράτησε πολλούς μέσα στο σπίτι. Κι αν το πρόβλημα που σας κρατά ακόμα μέσα είναι οικονομικό, μην το σκέφτεστε ούτε αυτό γιατί ακολουθούν μερικές ιδέες για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη.

Κάθε Τρίτη, από τις 19.30 έως τις 22.00, στον δεύτερο όροφο του κτηρίου της βιβλιοθήκης της Λέσχης, Αγ. Ειρήνης 5 Μοναστηράκι γίνονται προβολές ταινιών και κινουμένων σχεδίων που σχετίζονται με τον χώρο των κόμικς. Σήμερα στις 19:30 η θρυλική anime ταινία του Katsuhiro Otomo, βασισμένη στην manga σειρά του ίδιου. Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Μέσα στον καταιγισμό των επιστημονικών πληροφοριών, δεδομένων, και θεωριών που αναθεωρούνται διαρκώς, το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών ανοίγει ένα παράθυρο στις πιο πρόσφατες ιδέες, έρευνες και επιστημονικές αναζητήσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο μας και θα ανατρέψουν τις παγιωμένες μας αντιλήψεις. Σήμερα προβάλλονται οι Εξωγήινοι του Βυθού στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα. Με ελεύθερη είσοδο.

Τέλος, εικαστική έκθεση επωνύμων Ελλήνων καλλιτεχνών διοργανώνει η Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης ‘Μαρία Κάλλας’ υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Αθηνών σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων (Π.Ο.Δ.Α.) και με την υποστήριξη της Τεχνόπολις. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του δεύτερου στόχου της Εταιρείας (ο πρώτος, το κτήριο της όπερας στο Φαληρικό Δέλτα, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη δρομολογηθεί, με πρόταση της Εταιρείας από το ‘Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος’). Το δεύτερο όραμα της Εταιρείας είναι η δημιουργία Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης στο κτήριο του παλαιού Ωδείου Αθηνών επί της οδού Φειδίου 3, που θα φέρει το όνομα Μαρία Κάλλας. Μέχρι τις 10 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.