Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα μπορεί να επέμβει στρατιωτικά, πριν οι ΗΠΑ εξετάσουν σοβαρά τη στρατιωτική επιλογή όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, χαρακτηρίζοντας τον νέο πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χασάν Ροχανί «λύκο που έχει μεταμφιεστεί σε πρόβατο».

«Είμαστε πιο κοντά στο Ιράν από τις ΗΠΑ. Είμαστε πιο ευάλωτοι. Και συνεπώς θα πρέπει να εξετάσουμε το θέμα αυτό πώς πρέπει να σταματήσουμε το Ιράν, ίσως πριν από τις ΗΠΑ», προειδοποίησε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του χθες βράδυ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Υπάρχει ένας νέος πρόεδρος στο Ιράν. Επικρίνει τον προκάτοχό του λέγοντας ότι ήταν ένας λύκος με προβιά λύκου. Η στρατηγική που ακολουθεί ο νέος πρόεδρος είναι του λύκου με προβιά προβάτου, χαμόγελα και παράλληλα κατασκευή ατομικής βόμβας», είπε.

«Πλησιάζουν την κόκκινη γραμμή, ακόμη δεν την πέρασαν», επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναφερόμενος στο όριο, από το οποίο και μετά το Ιράν θα μπορεί να κατασκευάσει το πρώτο του πυρηνικό όπλο, σύμφωνα με τον Νετανιάχου. «Και πρέπει να τους πούμε χωρίς κανένα διφορούμενο πως αυτό δεν θα γίνει επιτρεπτό».

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, το Ιράν διαθέτει περί τα 190 κιλά εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου, επί συνόλου 250 κιλών που απαιτούνται για την κατασκευή μιας βόμβας.