Ο ντοματοπελτές είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στα ελληνικά φαγητά. Πολλές φορές, βέβαια, κατά τη μαγειρική δεν χρειαζόμαστε ολόκληρη την ποσότητα του κουτιού.

Ωστόσο, όσο απομένει μπορεί κανονικά να διατηρηθεί για ελάχιστες ημέρες στο ψυγείο, με αποτέλεσμα -αν δεν το χρησιμοποιήσουμε στο προβλεπόμενο διάστημα- να αναγκαζόμαστε να τον πετάξουμε.

Λίγο μόνο ελαιόλαδο, αρκεί για να διατηρηθεί αναλλοίωτος για περισσότερο καιρό ο πελτές. Απλά ρίχνουμε μέσα μια μικρή ποσότητα λαδιού ώστε να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα στην επιφάνεια του.