Το βελγικό ποδόσφαιρο δεν είναι και στα καλύτερά του και ο λόγος είναι οι κατηγορίες που υπάρχουν για χειραγωγημένους αγώνες της σεζόν 2013-14, η οποία ολοκληρώθηκε με την Άντερλεχτ πρωταθλήτρια και τη Σταντάρ Λιέγης πίσω της, την ώρα που το κλίμα γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό μετά την απόφαση του Πολ Ζοσέ Εμποκού, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, να κάνει αγωγή στα δύο κλαμπ.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες, το φθινόπωρο, όταν ντοκιμαντέρ του RTBF έφερε στο φως κάποιες κινήσεις που θεωρήθηκαν ύποπτες και οι οποίες είχαν γίνει πριν από κρίσιμα παιχνίδια στα πλέι οφ της σεζόν 2013-14. Μια σεζόν που ολοκληρώθηκε με την Άντερλεχτ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τις Σταντάρ Λιέγης και Κλαμπ Μπριζ να τερματίζουν πίσω της.

Ένας από τους παίκτες -και μάλιστα από τους καλύτερους- της Σταντάρ εκείνη τη χρονιά ήταν ο Εμποκού, ο οποίος μαζί με τον τότε συμπαίκτη Γέλε Βαν Ντάμε και τον τότε πρόεδρο, Ρολάντ Ντισατλέ, προχώρησαν σε αγωγές για χειραγωγημένους αγώνες. Οι αγωγές του Εμποκού είναι κατά των δύο κλαμπ, της Άντερλεχτ και της Σταντάρ Λιέγης δηλαδή, ενώ οι Βαν Ντάμε και Ντισατλέ κινήθηκαν νομικά και κατά των ποδοσφαιριστών Άντονι Βάντεν Μπόρε και Ιλόμπ Εμπογιό.

Άγνωστο, φυσικά, το ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ και η νυν διοίκηση της Άντερλεχτ έχει κινηθεί νομικά κατά αυτής που έτρεχε το κλαμπ τη σεζόν 2013-14.