Με σημερινή της απόφαση (8/03) η UEFA τιμώρησε τον Ρουμάνο, τέταρτο διαιτητή, Σεμπαστιάν Κολτέσκου με ποινή αποκλεισμού έως το τέλος της περιόδου, λόγω της εμπλοκής του στην φάση της αποβολής του βοηθού προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιερ Γουεμπό, μετά την αποβολή παίκτη της τουρκικής ομάδας σε αγώνα του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Το ματς με τη γαλλική ομάδα στο Παρίσι στις 8 Δεκεμβρίου διακόπηκε μετά από 13 λεπτά, λόγω της διένεξης που ακολούθησε μετά την αποβολή με κόκκινη κάσρτα του Γουεμπό και συνεχίστηκε την επόμενη μέρα, αφού πρώτα αντικαταστάθηκε ο τέταρτος δισιτητής του αγώνα.

Ο Γουεμπό, πρώην διεθνής με την Εθνική Καμερούν, είπε ότι ο Κολτέσκου τον προσέβαλε αποδίδοντάς του τον χαρακτηρισμό «ο μαύρος», γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η UEFA αναφέρει ότι ο Ρουμάνος ρέφερι τιμωρήθηκε για «ανάρμοστη συμπεριφορά στη διάρκεια ευρωπαϊκού αγώνα στον οποίο είχε οριστεί» και του δόθηκε εντολή να «παρακολουθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πριν τις 30 Ιουνίου 2021».

Ο βοηθός διαιτητή του ίδιου αγώνα, Οκτάβιαν Σοβρε, επίσης επιπλήχθηκε για τη συμμετοχή του και του δόθηκε επίσης εντολή να παρακολουθήσει παρόμοιο πρόγραμμα με τον συνάδελφό του. Οι δύο διαιτητές κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση του άρθρου 11 (παρ.1) των πειθαρχικών κανονισμών της UEFA, το οποίο ασχολείται με τις γενικές αρχές συμπεριφοράς και επικεντρώνεται σε τυχόν παραβιάσεις τους.

Επίσης στην αναφορά της η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία τονίζει ότι οι δύο προαναφερθέντες παραβίασαν και το άρθρο 6 (παρ. 1) των Γενικών Όρων και Προϋποθέσεων για τους διαιτητές που «σφυρίζουν» σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, το οποίο ζητά από τους διαιτητές να «συμπεριφέρονται με επαγγελματικό και κατάλληλο τρόπο».